Din decembrie, încep plăţile pentru 52 de producători de tomate din Bistriţa-Năsăud!

Din luna decembrie, cei 52 de producătorii agricoli din Bistriţa-Năsăud, susţinuţi prin program guvernamental să cultive tomate în spaţii protejate (sere, solarii), în vederea asigurării necesarului de consum intern, vor intra la plată. Alţi şase producători înscrişi în programul „tomate”, care nu au depus încă documentele, au ca termen final data de 20 decembrie, anunţă ing. Ioan-Nuţu Tabără, director executiv la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

         Guvernul a modificat HG nr. 39/2017, stabilind perioada de valorificare a producţiei de tomate în spatii protejate obţinută în ciclul 2 de vegetaţie - unde se încadrează şi cei 58 de producători din Bistriţa-Năsăud, înscrişi în programul "Tomate" la Direcţia pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud -  între 23 octombrie - 20 decembrie 2017.          

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura tomate, era necesar beneficiarii să îndeplinească cumulativ o serie de condiții, şi anume să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1000 mp; să obțină o producție de minimim 2 kg de tomate/mp și să valorifice o cantitate de tomate de minimum 2000 kg dovedită cu documente justificative, de pe suprafața de teren menționată şi să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafețele cultivate cu tomate în sere și solarii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5