Din nou tren pe Valea Somesului superior

Nelu Boldea

De aproape 4 ani, locuitorii de pe valea Somesului superior au fost lipsiţi de un mijloc important de transport, cel feroviar. Astfel că, toţi cei care aveau de călătorit din Rodna Veche, Maieru, sau Sângeorz Băi erau obligate să apeleze la taxiuri, autobuze sau clasicul: „ ia-mă nene”. Lucrurile se vor schimba radical din data de 17 iulie când vor reîncepe cursele regulate către Ilva Mică, principalul nod feroviar din zonă, după următorul program:

* prima, cu plecare din Ilva Mică la 4.50 și întoarcere la Ilva Mică la 6.50, cu legătură pentru trenul Vatra Dornei – Bistriţa;
* a doua, cu plecare la 10.00 și întoarcere în jurul orei 12.30, cu legătură pentru acceleratul Iași – Timișoara;
* a treia, cu plecare la 18.50 și întoarcere la 21.30, cu legătură pentru celălalt accelerat Iaşi – Timișoara.
În aceste momente se efectuează lucrări de reparaţie şi întreţinere a căii ferate pentru a putea fi din nou exploatată deoarece din 15 decembrie 2013 nu s-a mai circulat pe acest tronson de cale ferată, din cauză că, declara firma clujeană care se ocupa de exploatarea acestui tronson, nu exista rentabilitate.
Primarul sângeorzan, Traian Ogâgău, se declară foarte mulţumit de acest demers deorece, afirma edilul someşan, turismul din staţiune va avea parte de o gură de oxigen prin facilitarea accesului turiştilor către Sângeorz-Băi
De asemenea, poliţia rutieră vă avertizează să aveţi atenţie sporită la trecerile de nivel cu calea ferată deoarece în ultima perioadă lumea a renunţat la obligativitatea opririi la semnul stop. Deci, atenţie din 17 iulie!!!!.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5