Diploma "Sprachdiplom" pentru absolvenţi de secţia germană ai CNLR

Elena M. Cîmpan

Promoţia 2015 a Colegiului Naţional "Liviu Rebreanu", Bistriţa, secţia germană, se bucură şi de o altfel de festivitate, care constă în primirea diplomei de cunoscător al limbii germane, de nivelurile europene B2, C1, aşa numita "Sprachdiplom".
Cei 24 de elevi din fosta clasă a XII-a G au obţinut anul acesta rezultate bune şi foarte bune, ca şi colegii lor din anii trecuţi, într-o bună tradiţie, deja, a şcolii germane de la Bistriţa.
Prezenţi la eveniment, împreună cu părinţii, elevii au primit cuvinte de învăţătură din partea lui Birgit van der Leeden, consultant de specialitate pentru programul Deutsches Sprachdiplom, şi a lui Hans Dieter Kraus, preot la Biserica Evanghelică din Bistriţa.
Din partea şcolii gazdă, Gabriela Mucea, director adjunct Secţia Germană, Ioan Arcălean, preşedintele Forumului Democrat German Bistriţa, şi profesoara clasei, Domniţa Nistea, au susţinut scurte aprecieri sumative adresate tinerilor vorbitori de limba germană care, cu siguranţă, vor deschide mai multe porţi în carieră, cu această oportunitate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5