Diplome de excelență pentru bistrițeni

La ediția a 17 -a a Festivalului Internațional Lucian Blaga, Târgu-Mureș, desfășurat la Universitatea Petru Maior și Studioul Radio România Tg.Mureș, scriitorilor bistrițeni Olimpiu Nușfelean și Valentin Marica le-au fost acordate Diplome de excelență pentru “atașamentul față de ideea Blaga în cultura română”, aceeași distincție fiindu-i acordată directorului Alexandru Câțcăuan pentru organizarea exemplară a Festivalurilor de literatură George Coșbuc și Liviu Rebreanu la Bistrița.
La sesiunea de comunicări științifice “Lucian Blaga și opera sa în secolul XXI”, Olimpiu Nușfelean a prezentat comunicarea “Poetul pământului de cumpănă”, iar Valentin Marica a prezentat comunicarea “O metaforă blagiană: umbra lumii”. Scriitorii bistrițeni au citit din creațiile lor poetice în cadrul recitalului “Pod peste Mureș”.
Festivalul Internațional Lucian Blaga organizat de Societatea Scriitorilor Mureșeni și Editura Ardealul, prin scriitorul dr. Eugeniu Nistor, s-a bucurat de colaborarea Universității “Petru Maior”, a Institutului de Cercetări Socio-Umane “Gheorghe Șincai”, a revistei “Mișcarea literară” din Bistrița și a Academiei Române, directorul de onoare al Festivalului fiind acad. Alexandru Surdu, vicepreședinte al Academiei.
Au participat cercetători ai Institutului de filozofie și Psihologie “C. Rădulescu-Motru” din București, redactori ai “Revistei de filozofie” și ai Editurii Academiei, cadre de la Universități din Spania și Italia, scriitori-membri ai Uniunii Scriitorilor din România.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5