Direcția Județeană de Cultură Bistrița-Năsăud omagiază eroii din marele război

 Direcția Județeană pentru Cultură și Identitate Națională a lansat Platforma online ’’Digitizarea Monumentelor  Eroilor din Primul Război Mondial din Bistrița-Năsăud’, pe domeniul ’patrimoniubn.ro’’.
          Platforma online este realizată din fonduri ale Ministerului Culturii și Identității Naționale și conține imagini ale Monumentelor Eroilor și numele eroilor din fiecare localitate. Totodată platforma este un prilej de expunere online a patrimoniului județului pe o serie de direcții precum Monumente de for public din Bistrița-Năsăud, Monumente de arhitectură din Bistrița-Năsăud, Sit-uri și șantiere arheologice, Patrimoniu mobil. 
          Platforma va conține și o Revistă intitulată ’’Zestrea Monumentelor’’ care va grupa articole de actualitate din domeniul patrimoniului.  Un capitol important al platformei îl reprezintă prezentarea legislației din domeniu și al serviciilor publice oferite de D.J.C. Beneficiarii vor avea acces online la toate modelele de cereri pe care le solicită, astfel încât completarea lor să fie făcută ușor și de la domiciliu.
          Proiectul va fi finalizat până la data de 15 ianuarie și deschis public cu prilejul Zilei Culturii Naționale.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5