Direcţia pentru Agricultură BN: Perioada de valorificare a producției din Programul Tomata și termenul de depunere a documentelor au fost prelungite!

În Ședința de Guvern din 8 iunie 2022, a fost aprobată prin hotărâre de Guvern, prelungirea perioadei de valorificare a producțiilor realizate prin „Programul Tomata. Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial.
De asemenea, prin acest act normativ se modifică și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul I de producție, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, față de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăți legumicultorilor înscriși în Programul Tomata. Plantele și-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiți să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condițiile unor costuri ridicate pentru energia electrică și gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian Ionut Chesnoiu.
Direcțiile județene pentru agricultură vor centraliza documentele justificative pentru virarea sumelor destinate acestei forme de sprijin și vor transmite datele către MADR până la data de 15 septembrie 2022, față de 15 iulie 2022 inclusiv, cum era prevăzut inițial.

"În judeţul nostru, avem 49 de persoane înscrise pentru accesarea ajutorului de minimis în Programul Tomata, sperăm ca toate acestea să fie eleigibile pentru încasarea sumelor cuvenite", a declarat ing. Ioan Nuţu Tabără, director executiv al Direcţiei Pentru Agricultură Bistriţa-Năsăud.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5