Direcţia Santiar Veterinară: Siguranţa alimentară nu este pusă în pericol
Dr. Anton Varga, directorul executiv al DSVSA Bistriţa-Năsăud, a precizat că instituţia pe care o coordonează deţine controlul asupra problemelor vehiculate la nivel naţional – carne de cal şi lapte cu aflatoxină – iar siguranţa alimentelor nu este pusă în pericol.
“În cadrul acţiunilor de control pe care noi le desfăşurat, la ferme, unităţi de procesare, centre de colectare şi automate de lapte, nu am constatat deficienţe importante din punct de vedere igienic. Am prelevat probe de lapte din toate aceste surse, iar probele au fost transmise la laboratoare specializate. Rezultatele au arătat că nu a fost prezentă aflotoxina în niciuna din aceste probe. Până în prezent, nu avem probleme în Bistriţa-Năsăud”, a explicat Varga tema laptelui.
În ceea ce priveşte isteria (n.n. – spunem noi) a cărnii de cal, acele conserve suspecte au fost “sechestrate” şi nu au mai ajuns în comerţ. Asta dacă nu sunmteţi cu mai mulţi ani vechime, spunem noi, şi nu aţi gustat din carnea de cal pe vremea de dinainte de 89.
Citiţi şi:
- Siguranţa alimentară, temă de dezbatere la Instituţia Prefectului. Subprefectul Ovidiu Frenţ: Fără hrană, nu putem vorbi de progres, iar democraţia este pusă în pericol
- Vizita elevilor Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila” Bistrița la Direcția Sanitar Veterinară
- În Beclean s-a deschis un magazin “ONCOS”
- Deputatul Adrian Oros (PNL): Incompetența și interesele de la vârful Guvernului PSD- ALDE pun în pericol securitatea alimentară a României
- Despre risipa alimentară
Adaugă comentariu nou