Directorul spitalului năsăudean şi-a retras demisia la insistenţa consilierilor

Aşa cum vă informam ieri, la Spitalul Orăşenesc „Dr George Trifon” a avut loc o conferinţă de presă în care directorul instituţiei şi câţiva colegi ai dumnealui au ţinut să facă unele precizări lămuritoare în ceea ce priveşte cazul Antoniei Mureşan şi al Cristinei Cârcu, foste paciente ale spitalului.
De asemenea, a anunţat că urmează să-şi depună demisia în cadrul şedinţei de Consiliu Local, lucru care l-a şi făcut în jurul orei 14.30, dar după ora 16.00, la insistenţa unei majorităţi ai aleşilor locali (atât din opoziţie – PDL, PPDD, cât şi din cei aflaţi la putere – PSD, PNL) şi-a retras demisia în aplauzele celor prezenţi.
Redăm mai jos ceea ce s-a discutat la conferinţa de presă.
„În cazul Antoniei Mureşan – pacienta a fost radiografiată şi diagnosticată în spitalul nostru cu o entorsă la nivelul maleolei stângi, trimisă la spitalul din Bistriţa pentru a fi consultată de un medic ortoped. Nu au mai apelat la mine. În ceea ce priveşte cazul Cristinei Cârcu, prin Decizia nr. 5/2007, a Colegiului Medicilor B-N şi Decizia 32/2009 a Colegiului Medicilor din România, se precizează că pediatrul Floarea Ianul, medicul care a tratat-o pe fetiţă, nu are nicio culpă medicală.
Cercetările au demonstrat că fetiţa nu a făcut şoc anafilactic în urma administrării de ampicilină, ci stop cardio-respirator instalat pe fondul unei afecţiuni pulmonare severe. Acest caz este, momentan, în atenţia Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud”, a spus dr. Adrian George.
De asemenea, dr. Floarea Ianul (mătuşa Cristinei Cârcu, pe care a tratat-o de mică şi care le-a sugerat părinţilor în repetate rânduri s-o ducă la un specialist la Cluj), a menţionat că fetiţa a fost tratată în repetate rânduri cu ampicilină intravenos şi oral. „Consider că a fost o neşansă pentru Cristina. O spun că profundă părere de rău”.
Directorul spitalului, dr. George Adrian, referitor la interpelarea dintr-o emisiune TV, prin telefon, a spus că regretă tonul şi limbajul folosit, dar acestea au venit după ce acel reporter de la Realitatea TV a „sărit calul” spunându-i să-i fie ruşine etc.
„Precizeze că am fost trezit din somn pe la 23,30 de acest individ cu apelul lui telefonic. Ar fi trebuit să-i închid apelul, dar din păcate n-am făcut-o…
„În urma acestui incident, preşedintele CJ, Radu Moldovan, prefectul Ioan Ţintean au venit la Primăria oraş Năsăud, la primarul Mircea Romocea, cerându-i directorului spitalului să-şi dea „demisia de onoare” pentru a se salva problema judeţului…”.
„Sunt sigur că nu am nicio cale de scăpare, cineva trebuie scos ţap ispăşitor…”, a spus cu amărăciune dr. Adrian George.
Precizăm că Spitalul a fost construit de tatăl său. Dr. George Trifon, iar în memoria lui, edilii urbei au acordat numele de „Spitalul Orăşenesc dr. George Trifon” Năsăud, iar dr. George Adrian lucrează în spital încă din anul 1987, în anul 2001 devenind director. În anul 2008, prin Ordinul ministerial nr. 871/15.05.2008, a fost revocat din funcţie, în urma raportării incorecte a indicilor pe anul 2007.
Dr. Adrian George a atacat decizia respectivă în contencios administrativ şi, după mai multe înfăţişări la instanţa de judecată Secţia Comercială de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curţii de Apel din Cluj-Napoca i-a dat câştig de cauză prin sentinţa nr. 716/14.11.2008. Aşa se face că ministrul de atunci, Eugen Nicolaescu (cel care este şi acum în fruntea Ministerului Sănătăţii) a fost nevoit să-l repună în funcţie pentr-un nou Ordin din 10.12.2008.
„Este mai mult decât regretabil tot ceea ce s-a întâmplat cu cele două fetiţe, cazuri care au făcut vâlvă în unele televiziuni. Cele două familii – Mureşan şi Cârcu - trăiesc adevărate drame, ştim, deoarece şi noi suntem părinţi”, a conchis dr. Adrian George.
Dr. Cătălin Marian, şeful Secţiei de Chirurgie Generală din anul 2011, a dorit să-şi expună punctul de vedere: „Ne pare rău că suntem şantajaţi mediatic, etichetaţi în fel şi chip, lucru care îi va face pe medici să aplice o medicină defensistă… Medicul Adrian George a căzut în capcana întinsă de jurnalişti. Spun cu mâna pe suflet că demisia dumnealui nu va rezolva nimic pentru Spitalul năsăudean. Dimpotrivă!”
Mariana Cordoş – în stagiatură ca viitoare asistentă la Spitalul năsăudean, a dezvăluit că „Un reporter de la un trust naţional de televiziune (pe care l-a recunoscut şi în transmisiunile în cazul de la Spitalul din Buzău) a filmat-o cu camera ascunsă şi a încercat s-o mituiască pentru a spune aspecte negative din spital. A refuzat mita şi a doua seară a văzut înregistrarea trunchiată la TV.
Dr. Adrian George precizează că stagiara Mariana Cordoş nu este angajata Spitalului.
După-amiază, cum vă spuneam, dr. Adrian George şi-a retras demisia, precizând că ancheta este în derulare şi aşteaptă pronunţarea.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5