La Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud

Reduceri de paturi fără concedieri de personal

Spitalul orăşenesc „Dr. George Trifon” din Năsăud va trece la sfârşitul săptămânii (începând cu 10 iulie 2010) în subordinea Consiliului Local, hotărâre adoptată de legislativul local în şedinţa din iunie în unanimitate de voturi. Odată cu această decizie vor fi reduse 40 de paturi în unitatea spitalicească din Năsăud, unitate ce deserveşte toată Ţara Năsăudului, din cele 205 paturi existente până la această dată, rămânând doar 165. Aşa cum ne-a informat managerul spitalului, dr. Adrian George, restrângerea activităţii face să dispară din schema medială 10 paturi de la secţia „Interne”, 10 de la „Terapie Intensivă”, 8 de la „Obstetrică - Ginecologie”, 10 de la „Chirurgie” şi 2 de la „Reumatologie”.

Vă pot spune că nu sunt prevăzute concedieri de personal la spitalul pe care-l conduc. Criteriul după care s-au redus paturile a fost cel de a limita pierderile şi de a se reduce cheltuielile”, a precizat dr. Adrian George. Reamintim faptul că spitalul din Năsăud mai deţine un laborator de radiologie, ambulatoriu cu un laborator de analize medicale, o unitate de sterilizare, cabinete de medicină internă, dermatologie, ORL, obstetrică-ginecologie, chirurgie generală, psihiatrie, recuperare şi medicină fizică, evaluare şi statistică medicală, oftalmologie, planificare familială şi pediatrie. Din decembrie, director medical interimar este medicul internist Călin Buşită, înlocuind-o astfel în funcţie pe dr. Rodica Bolog.

„Preluarea spitalului se va face pa bază de protocol, care va fi semnat doar după ce datoriile restante vor fi „0” (zero)”, au declarat primarul Mureşan şi consilierii locali.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5