Doi artişti bistriţeni în regal folcloric alături de Nicolae Botgros, la Chişinău

Pornind de la cântecul „La fraţi nu se pun hotare”, interpretat de Cristian Pomohaci şi Ion Paladi, Palatul Naţional din Chişinău a găzduit, sub sigla Ministerului Culturii Republicii Moldova, un concert extraordinar cu Orchestra Naţională de muzică populară „Lăutarii”, condusă de maestrul Nicolae Botgros. Nume mari ale folclorului românesc, amintind aici pe Irina Loghin, Laura Lavric, Mioara Velicu, Petrică Mâţu Stoian, Daniela Condurache, au fost prezente la spectacolul oferit de Mărţişor spectatorilor din Capitala Moldovei.
Două nume originare din judeţul nostru – Cristian Pomohaci şi Ovidiu Barteş – au fost prezente în concertul din Chişinău, ducând cântecul vocal şi instrumental al românilor din această parte de ţară.
“Mulțumiri deosebite domnului Nicolae Botgros pentru invitația făcută, aceea de a participa în cadrul spectacolul "La frați nu se pun hotare" ca și solist instrumentist, într-o distribuție artistică de zile mari! Ca de fiecare dată, am fost realmente onorat de colaborarea muzicală cu domnia sa și celebra orchestră "Lăutarii', bucuros de reîntâlnirea cu extraordinarul public de la Chișinău, entuziasmat de revederea cu atâțea alți colegi, prieteni, cunoștințe, muzicieni din Chișinău. Am avut din nou șansa de a "trăi" muzical cu adevărat, de a mă simți cu adevărat acompaniat, de a reuși să-mi exprim publicului din Chișinău câteva gânduri muzicale repetate ad-hoc, dar realizate orchestral excelent! Pentru toate acestea, pentru toate câte au fost până acum de-a lungul anilor, sunt, și de ce nu, vor urma, toată recunoștința mea familiei Botgros căreia îi doresc multă sănătate, putere de muncă, realizări extraordinare în continuare” a declarat Ovidiu Barteş, de loc din Mărişelu, dirijor Centrul Creaţiei populare Cluj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5