( Video) Artist al Poporului din Republica Moldova, Cristian Pomohaci, ovaţionat în picioare la Chişinău. Declaraţii ale artistului pentru cei de acasă, în exclusivitate pentru Răsunetul !

Cristian Pomohaci a fost prezent, zilele trecute, la Chişinău în cadrul spectacolului „La fraţi nu se pun hotare”, titlul fiind după piesa pe care o interpretează împreună cu Ion Paladi.

Evenimentul a fost realizat la Palatul Naţional Nicolae Sulac, de către Orchestra Lăutarii din Chişinău, alături de artistul Ion Paladi.

Declarat în 2010 Artist al Poporului din Republica Moldova, interpretul originar de pe meleagurile năsăudene a dus şi de această dată frumuseţea cântecului nostru în faţa unui public iubitor de folclor, care l-a ovaţionat minute bune în picioare.

Dintre piesele pe care le-a interpretat în faţa fraţilor noştri de peste Prut nu au lipsit "A fi om e lucru mare" sau "Unu cu unu face doi" (cu refrenul: Sus e Dumnezeu şi vede /Să ne judece cum crede). De altfel, recitalul s-a constituit şi într-o extraordinară promovare a judeţului Bistriţa-Năsăud, asta pentru că pe parcursul interpretării a rulat un film de prezentare a zonei noastre, fiind surprinse imagini de la Colibiţa, Piatra Fântânele, din Parcul Naţional Munţii Rodnei, dar şi din Bistriţa, cu Biserica Evanghelică, Sugălete etc. Artistul a fost bine primit nu doar de spectatori, ci şi de feţe bisericeşti, întorcându-se acasă cu o maşină plină de flori şi cu sufletul plin de bucurie.

„Îi mulţumesc bunului Dumnezeu pentru tot ceea ce îmi oferă şi le mulţumesc fraţilor de peste Prut pentru primirea deosebită. Sunt onorat de modul în care cântecul meu este primit la fraţii noştri în anul Centenarului Marii Uniri şi îl rog pe Cel de Sus să ne dea linişte şi înţelepciune. Cu cei de acasă ne revedem cât de curând, la Bistriţa, în cadrul unui eveniment prilejuit de Lăsatul Secului Postului Mare. Doresc tuturor românilor dar şi bistriţenilor mei dragi multă sănătate şi credinţă, şi să ştim mereu că „a fi om e lucru mare”, a declarat, pentru Răsunetul, Cristian Pomohaci.

Pe scenă au urcat peste 30 de artiști din Republica Moldova și România, acompaniați de Orchestra „Lăutarii” din Chișinău, dirijată de maestrul Nicolae Botgros.

Invitați speciali au fost Mioara Velicu, Petrică Mîțu Stoian, Cornelia și Lupu Rednic, Cristian Pomohaci, Nicușor Iordan, Mihaela Gurău, Constantin Bahrin, Georgiana Marina, Maria Beatrice Băndoiu, Lidia Bejenaru, Nicolae Ciubotaru, Ioana Căpraru, Anișoara Dabija, Tatiana Jacot și Lilia Roșca.

Concertul de la Chișinău a dat startul unui nou turneu dedicat centenarului de la Marea Unire a României, următoarele destinații fiind București și Cernăuți.

Fotografia trimisă de Claudia Pugna, originară din judeţul nostru, de pe Valea Ţibleşului, surprinde un moment inedit în care artistul se află cu braţele pline de flori într-un cadru cu tricolorul şi harta mare a ţării, alături de maestrul Nicolae Botgros.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5