Acompaniat de Nicolae Botgros, bistriţeanul Vlăduţ Sărmaş a obţinut locul I la Giurgiu. În recital, Ioana Maria Ardelean

Consiliul Judeţean Giurgiu, prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, a organizat o nouă ediţie a Festivalului „Pe marginea Dunării”, pentru trofeul căruia s-au înscris în preselecţie peste 50 de tineri interpreţi. Pe scena din faţa Teatrului „Tudor Vianu” au urcat 26 de concurenţi, dintre care doi din judeţul nostru – Mădălina Mârza şi Vlăduţ Sărmaş. De asemenea, Bistriţa a fost reprezentată şi de Ioana Maria Ardelean, care a susţinut un recital bine primit de public, care a putut fi urmărit de întreaga ţară în transmisiune directă, alături de recitalurile susţinute de Laura Lavric, Nina Predescu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Valentin Zamfira, Gheorghe Turda.
În urma prestaţiei susţinută în acompaniamentul orchestrei „Lăutarii” din Chişinău, condusă de maestrul Nicolae Botgros, cu cele două piese din repertoriul Valeriei Peter Predescu – „Mamă, dorul dumitale” şi „M-o întrebat cucuţu” – Vlăduţ Sărmaş a primit din partea juriului, condus de prof. univ. dr. Aurel Mustăţea, locul I. Premiul se adaugă celor primite anul acesta la Câmpeni, Mehedinţi şi Argeş, dovedindu-ne încă o dată frumuseţea glasului tânărului interpret, elev al Liceului de Muzică Bistriţa, nu doar la muzică clasică, ci şi la folclor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5