Doi militari bistriţeni au murit în Afganistan

Doi militari bistriţeni şi-au pierdut viaţa, vineri, în Afganistan. Transportorul blindat în care se aflau a fost parţial distrus după ce a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat. În urma exploziei zona a fost izolată imediat şi un elicopter a transportat apoi răniţii către spital.

Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, cei doi militari care au murit în Afganistan sunt sergentul-major Sfecheş Marius Florin şi soldatul Filip Cristian Petru. Caporalul Zbâncă Vasile a fost grav rănit în timpul aceleiaşi misiuni în Afganistan, conform aceleiaşi surse. Traian Băsescu a transmis un mesaj de condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie în timpul unei misiuni în Afganistan.

"Cu un mare sentiment de pierdere am primit vestea dispariţiei sergentului-major Sfecheş Marius Florin şi a soldatului Filip Cristian Petru, căzuţi la datorie în Afganistan. Sergentul-major Sfecheş Marius Florin şi soldatul Filip Cristian Petru vor rămâne în amintirea noastră datorită curajului dovedit şi abnegaţiei cu care şi-au îndeplinit angajamentul în serviciul păcii şi al securităţii. Gândurile mele se îndreaptă în egală măsură şi către familia caporalului Zbâncă Vasile, grav rănit în timpul aceleiaşi misiuni în Afganistan, şi îmi exprim speranţa că se va întoarce cu bine acasă. În acest moment atât de dureros, transmit sincere condoleanţe familiilor militarilor români căzuţi la datorie şi mă alătur durerii lor. Dumnezeu să-i odihnească!", se arată în mesajul preşedintelui.

Până acum, 17 soldaţi români şi-au pierdut viaţa în Afganistan şi 55 au fost răniţi. În prezent, în Afganistan sunt dislocaţi 1650 de militari români.

Comentarii

16/11/10 10:53
irina

Ai dreptate multi comenteaza si nu stiu in schimb c inseamna o zi acolo,nu ai c face mentalitatea unora c nu stiu sa faca altceva decat sa comenteze mult si prost,poopici pt adrian:-*

11/10/10 06:59
ady&tony

Salut,am 28de ani si sunt aici,acum in Afganistan.Tot ce urmeaza sa spun e personal si e la adresa celor care nu ne lasa sa ne odihnim nici dupa moarte,a celor care vorbesc cu atata seninatate despre razboi dar care nici nu stiu sa tina o arma in mana,a celor care nu stiu ce inseamna respectul....a celor care respira dar nu stiu de ce.
....intr adevar nu am luptat la Podul Inalt,Marasesti,Calugareni,dar sunt sigur ca cei ce au facut o nu si au dorit sa fie eroi.Ma intreb,oare e prea mult sa ne dorim o casa,o familie,o viata normala?Asta e tot ce ne dorim,noi,militarii romani din toate teatrele din lume,nu vrem nici in ruptul capului sa devenim eroi.pt.ca noi stim cel mai bine ca un drapel pe sicriu sau cine stie ce distinctie nu ne va aduce niciodata inapoi,iar inimile celor dragi nu vor fi nici intr un fel alinate.Sa le fie rusine celor care pateaza cu atata usurinta compromisurile pe care le facem zilnic si nu vreau sa fiu rau dar sa mi faca placerea toti acestia sa facem schimb de locuri macar pt.o zi sa vad cum vor rezista la climate grele,la ceruri inegrite de munitii,la dusuri cu apa rece,la o singura masa calda pe zi,la facutul nevoilor in punga,sa fi i pas cu pas vecin cu moartea,sa ajungi sa fi i resemnat,sa ai nevoie atat de mult de D-zeu,chiar daca poate nu L ai recunoscut niciodata,sa mergi kilometri pe jos pana nu ti mai simti picioarele si totusi sticla de apa care o ai s o dai unui copil de pe marginea drumului....da,nu am luptat la Marasesti dar daca se va intoarce pe cine ve ti trimite acolo?Pt. ca ceea ce facem e benevol cred ca meritam si mai mult respect....si totusi cand ne intoarcem nu vrem nicio floare de la nimeni,vrem doar o viata normala....si unde mergem ne batem cu pumnul in piept ca suntem romani si suntem mandri de asta.Romania are angajamente mari privind unele tratate de care se bucura multi romani,noi suntem aici si datorita si noua lucrurile merg mai departe iar frontierele sunt deschise......si inca ceva,nu va vorbesc dintr un birou,sunt jos la teren,sunt soldat.NOI NU VREM SA FIM EROI.D zeu sa i odihneasca pe toti cei care au cazut.
....pt.cei ce doresc sa devina eroi pe un salariu de 800-1000ron/luna locuri in armata sunt destule.deci e vorba doar de bani,asa i?!Totusi sunt de acord cu unii care ne denigreaza,pe tablita de la gatul celor morti nu scria erou scria doar...ROMANIA.ady cosug

11/10/10 02:51

Dumnezeu sa-i ierte (<a href="http://www.friv250.eu">Jocuri noi</a>)

03/10/10 13:19

Să le fie ţărîna uşoară. O pierdere ce a produs durere sufletelor noastre.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5