Doi profesori de nota 10 în Bistriţa-Năsăud!

În judeţul nostru, avem şi profesori de nota 10! Doi dintre aceştia s-au distins la examenul de titularizare din acest an. Este vorba despre Ioana Alexandra Ţermure şi Florin Ioan Bojor, care predau limba şi literatura română, respectiv religie ortodoxă.

Alexandra Ţermure are doar un an vechime în învăţământ, fiind absolventă a Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj -Napoca. A debutat ca dascăl la Şcoala Gimnazială “Grigore Silaşi” din Beclean. Acum cine ştie unde o vor duce paşii în carieră.

Florin Ioan Bojor a absolvit Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, fiind bursier la Facultăţile de Teologie şi Filosofie din Catalunia. Din 2011, este professor la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu”, iar apoi la Liceul Tehnologic de Servicii din Bistriţa.

La proba scrisă a examenului de titularizare, s-au prezentat 678 cadre didactice din totalul de 742 înscrişi, iar 52 de candidaţi s-au retras din examen.

“Un procent de 47% din candidaţi (291 lucrări) au obţinut note peste 7, iar 31,02% între 5 şi 7 (192 lucrări). Au fost obţinute două note de zece la disciplinele limba şi literatura română şi religie ortodoxă. Un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă. La nivelul judeţului sunt disponibile 964 de posturi, din care 529 complete şi 435 incomplete”, se arată în comunicatul transmis de biroul d epresă al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

Contestaţiile se pot depune şi astăzi, urmând ca rezultatele finale să fie afişate pe data de 8 august. Pentru un post de titular este nevoie de minimum nota 7, iar pentru unul de suplinitor cel puţin nota cinci. Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5