Doina Pană: Codul Silvic va cuprinde proceduri clare de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie

Codul Silvic va fi modificat astfel încât să prevadă mecanismele de asigurare a lemnului de foc pentru populaţie, pentru a nu se repeta situaţia de anul trecut, a anunţat deputatul Doina Pană, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Am scris două scrisori deschise Guvernului Cioloş legat de lemnul de foc, legat de măsurile pe care trebuie să le ia. A fost aşa, un strigăt în deşert, pentru că nu s-a întâmplat nimic. Ştiţi că pentru prima dată în Codul Silvic noi am prevăzut un alineat care spune de asigurarea cu prioritate a lemnului de foc pentru populaţie. Dar pentru că în Codul Silvic sunt numai principii, iar prin legislaţia subsecventă, prin normele de aplicare se spune cum, au scos o horărâre de Guvern atât de defectuoasă încât au acutizat criza lemnului de foc, au explodat preţurile.
Am făcut o excepţie şi ca, indiferent ce guvern vine, să nu mai poată face lucrul acesta, să nu dea o hotărâre care să dea aceleaşi efecte, modificăm Codul Silvic”, a explicat parlamentarul PSD.
Doina Pană a menţionat că proiectul de modificare a Codului Silvic este în Senat, iar până la 1 iulie va trece şi de Camera Deputaţilor, actul normativ urmând să conţină exact „punct cu punct” tot ceea ce trebuie făcut pentru asigurarea lemnului de foc pentru populaţie.

Comentarii

27/05/17 09:10
Cititor

Depozite de lemn, cu caracter permanent si la pret de "producator " ( pardon exploatare silvica ) nu de comerciant smecher... care liciteaza el toate parcelele si face el preturile cum vor muschii lui... pe care sa le aiba obligatoriu toate Ocoalele Silvice indiferent de proprietate si sa fie fortzati sa asigure lemne cu caracter permanent in depozitele pe care le au, atat vara cat si iarna, oamenii sa nu mai fie nevoiti sa le cumpere de la hoti . ASTA TREBUIE DOAMNA DOINA ... !
N-au decat ocoalele silvice sa-si achizitioneze masini si utilaje pentru exploatarea rationala a padurilor , asa cum era pe vremea "impuscatului", acele UMTCF-uri... si pe care s-a ales " praful si harcea-parcea " de ele...

29/05/17 12:05
maria

Sa se stabileasca un pret pt lemnul de foc dupa buzunarul si pensiile celor de la tara, nu sa faca ocolul si primariile pretul la lemnul de foc egal cu pretul de licitatie a agentilor economici, ca in acest caz omul de rind nu are de unde sa plateasca 200 lei/mc. Trebuie stipulat in lege un pret mai mic care sa fie obligatoriu de respectat pentru ocoale si primarii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5