Doina Pană: Programul de guvernare este fezabil. Cea mai mică rată a şomajului din ultimii nouă ani. Investiţii străine, în creştere cu 45%

Vicepreşedintele Partidului Social Democrat, deputatul Adriana Doina Pană, consideră că programul de guvernare este unul credibil, fezabil, fapt dovedit de cifre şi de indicatorii macroeconomici, asta în ciuda faptului că opoziţia susţinea că inclusiv bugetul nu este unul sustenabil.

         „La început de guvernare, când se făcuseră creşterile salariale, în învăţământ, în sănătate, când se prezenta faptul că urmează o lege a salarizării unitare unde vor fi creşteri salariale pentru toate categoriile, s-a spus că nu este sustenabil bugetul, iar FMI şi-a exprimat îngrijorarea că vom depăşi deficitul de 3%. Şi atunci vă spuneam că întotdeauna estimările FMI au fost nu doar precaute, dar chiar timide. Zilele trecute, FMI a venit cu o corecţie. Deficitul pentru 2017 este de 2,8, nu de 3,2%, cât a estimat iniţial, în 2018 prognoza deficitului este de 2,5%, chiar dacă între timp se va implementa legea salarizării unitare”, a precizat deputatul Doina Pană.

         Deputatul social-democrat a menţionat că îngrijorări au existat şi la nivelul mediului economic cu privire la creşterea salariului mediu pe economie, care urma să genereze regres. „În realitate, creşterea economică este de 3,4 şi nu de 3,3%, cât au prognozat ei în toamna lui 2016. În plus, nu doar că această creştere economică nu a fost afectată, am ajuns la o cifră a şomajului care este cea mai mică din ultimii nouă ani din România. Deja, în aceste puţine luni de când guvernăm, aceste 100 de zile, s-au înregistrat aproape 100.000 de noi angajaţi, din care 62.000 pe durată nedeterminată. Rata şomajuului e de 4,71%”, a adăugat Doina Pană.

         Potrivit acesteia, chiar dacă au existat opinii că guvernarea PSD are „o bătălie împotriva investiţiilor străine”, în fapt se dorea ca aceste companii să plătească impozitele în ţara unde produc, adică condiţii egale cu capitalul autohton. „Vă anunţ că investiţiile străine directe în economie, în lunile astea, înregistrează un plus 45%. Deci, programul nostru de guvernare este credibil, este fezabil şi deja nu doar din calculele noastre anterioare, ci din cifre reiese acest lucru”, a precizat deputatul Pană.

         În context, parlamentarul PSD a menţionat că social-democraţii au votat împotriva proiectului de lege ce viza înfiinţarea a peste 550 de creşe, asta pentru că prin etapa a II-a a Programului Naţional de Dezvoltare Locală au fost aprobate proiecte pentru 2500 de creşe şi grădiniţe şi alte 2000 de şcoli.

 

    

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5