Doliu la Căianu Mic. Episcopul Macarie: La Curtea de Argeş este înmormântată regina Ana a României, la Căian înmormântăm o regină mamă

Doliu mare la Căianu Mic. Părintele Boca Dumitru, de la Seminatul teologic Cluj şi-a condus mama pe ultimul drum. Sute de oameni au fost prezenţi la Slujba Prohodului, oficiată de un sobor de peste 20 de preoţi în frunte cu episcopul Macarie al Europei de Nord, protopopul Alexandru Vidican, părinţii duhovnici Siluan de la Mănăstirea Dobric şi Chiril de la Mănăstirea Parva.
Lacrimi pentru cei trei copii ce s-au despărţit de mama lor, LUCREŢIA BOCA: părintele Dumitru din Cluj, preoteasa Susana Poptean din Mărişelu şi fiica Lucia din Căian. În cuvântul său, episcopul Macarie a spus: "La Curtea de Argeş este înmormântată regina Ana a României, la Căian înmormântăm o regină mamă". Apoi a vorbit despre credinţa ce a avut-o cea trecută la veşnicie, acolo unde o aşteaptă soţul ei, înmormântat şi el acum 8 luni, dar şi doi îngeri, copiii ei trecuţi în lumea Cerului la vârste fragede. Prea Sfinţia Sa a subliniat şi rolul important avut prin dăruirea bisericii a doi preoţi fiul Dumitru Boca şi ginerele Aurelian Poptean, ce se vor ruga de acum pentru sufletul ei din Sfântul Altar. Părintele paroh Alexandru Gherghel a luat iertăciunile, specifice zonei noastre, prin care se cere iertare celor de faţă pentru ca sufletul să plece împăcat în lumea veşniciei. Apoi cu toţii ne-am îndreptat spre Sfânta Biserică, în curtea căreia mama Lucreţia îşi va găsi odihna veşnică.
Ne rugăm Bunului Dumnezeu să-i aşeze sufletul de-a dreapta Sa unde cei drepţi se odihnesc, iar familiei greu încercate să-i dea putere şi alinare pentru a putea depăşi această grea încercare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5