Domnilor, lăsaţi-l pe Primar să lucreze!

Nu ştiu dacă veţi fi observat o schimbare destul de interesantă în peisajul burgului nostru, capitală de judeţ: numărul pietonilor a scăzut destul de serios, încât constatarea se poate face cu ochiul liber, plus un pic de bunăvoinţă. Ba chiar pe la unele ore am putea vorbi de o oarecre pustietate. E plăcut să nu mai vezi înghesuiala de haină lângă haină pe care o vedeam prin anii ’90-’97pe trotuare şi duceam dorul Clujului din anii studenţiei mele 1961-’65), când a te plimba prin marele oraş nord-transilvan era o plăcere, disipată apoi, foarte curând prin sporirea masivă a populaţiei oraşului.

Şi cum de sunt pietonii relativ puţini la Bistriţa- arveni în goană o posibilă întrebare? Fiindcă sunt maşini multe, sufocant de multe, viteza de circulaţie în oraş a crescut foarte mult, astfel că în criză sunt parcările, încât azi-mâine vom fi ca la Tokio, unde pentru a achiziţiona o maşină trebuie să faci dovada că ai unde s-o ţii. Realtatea având asemenea parametrii, Primria oraşului a luat o măsură de natură să decongestioneze circulaţia şi anume reducerea trotuarelor, cel puţin în anumte zone şi extinderea carosabillului în Bistriţa noastră medieval-stradală (cum s-a făcut la Sala Polivalentă, la Palataul de Justiţie, felicitări!- şi-n alte zone). . Ştiind şi văzând că străzile-s adesea pline-ochi de cei parcaţi , ori mai lărgim strada în dauna mai puţin solicitatului trotuar, ori mutăm oraşul într-o zonă mai de câmp. Nu vedem altă soluţie. Iar până la parcări sub şi supraterane, să avem puţină răbdare şi mai ales…bani mulţi.

Străbătând burgul cu soţia, într-o parte sau alta, mereu îmi arăta: “uite, aici trotuarul putea fi mult mai mic; aici trotuarul n-are rost…” Mai zilele trecute, am aflat cum că domnii consilieri pedelişti au format un fel de cor şi l-au interpelat pe primarul Ovidiu Teodor Creţa, cum că a restrâns trotuarul într-o parte a oraşului şi că nu i-a consultat pe cetăţeni, vezi-Doamne. Din moment ce există o investitură a autorităţii, s-o lăsăm “în ploaia ei”- cum zice poporul, să lucreze, oameni buni! Dacă pentru orice consultăm şi pe baba Ioana şi pe Grigore şi pe bunicu’, nu mai lucrăm, ci ne tot consultăm, de unde zicala cu palavrele-sărăcia omului. Pentru un om inteligent, realitatea are mereu comandamente căreia trebuie să i se dea un răspuns concret. Începuturie bune ale fostului primar, Vasile Moldovan sunt continuate de actualul primar la o scară mult mai mare, aşa cum a promis înainte de a fi ales, spre binele tuturor. Să-l lăsăm, oameni buni! Dacă ne tot opunem “Gică-contra” fiindcă unul e de la alt partid decât noi, vom înainta cu viteza racului în marea de necesităţi locale.

Am înţelescă o Comisie prezidenţială şi chiar dl. Preşedinte al patriei a propus legalizarea “trotuarului” pentru bietele femei alungate de mizeria vieţii din hoţo-democraţia noastră. În perspectiva unei asemenea politici se dă oare lupta pentru menţinerea trotuarelor bistriţene? Ca să aibă pe unde-şi face trista meserie cele cărora societatea nu e capabilă să le ofere altceva, respingându-le? Sperăm că nu. Dacă aşa ceva oferim neferiictelor femei şi ţării, mai bine am lăsa baltă mandatul şi am pleca la tăiat lemne în adâncuri de păduri.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5