Întâmplări cu miez

Domnul Popescu, precum domnu Maiorescu (2)

După ce în ziua cea de ieri povesteam despre marele om de stat şi critic literar Titu Maiorescu în necazurile „căzniciei” sale, să vedeţi ce a păţit domnul Popescu, ce a avut şi el soaţă frumoasă şi s-a plictisit de ea, luându-şi apoi o alta, tiranică, cicălitoare, rea şi toate cele de care ţi se urăşte lumea.. Asta ca să-l disciplineze Dumnezeu bag’sama, dacă i s-a urât de bine, fiindcă şi el era un fustangiu înrăit şi umbla cu ştoarfe, deşi acasă avusese frumuseţe de nevastă ”Icoană-ntr-un altar s-o pui/La închinat”-cum zicea Coşbuc..

Ca să mai îmbuneze furiile nevestei, omul o invită într-o seară la restaurant. Când intră, predau la garderobă paltoanele şi umbrelele.

-Poftiţi numărul, domnule Popescu! –zice garderobiera. Ne pare bine că veniţi pe la noi!

-Ce? Şi-asta te cunoaşte? scrâşneşte ea după câţiva paşi. Se vede că ai bătut bine localurile, flăcăule!

-Nu, se disculpă soţul. A lucrat la noi la firmă şi s-au făcut restructurări…

La masă, vine ospătarul .Temenele până la pământ, zâmbete:

-Fiţi binevenit, dom’ Popescu! Cu ce avem onoarea a vă servi?

-Ce? Şi pârlitul ăsta te cunoaşte? Nu mi-ai spus tu că erai un familist altfel, om de casă şi… mincinos patentat ce te-a făcut proasta aia de maică-ta! Cum m-ai minţit, Doamne!! Om ticălos!

-Nu, iubito!Ăsta mi-a fost prieten în copilărie şi coleg de liceu, iartă-mă!

Dar, ghinionul naibii: toată lumea …vecini de la mese, şeful de sală, toţi îl salută ca pe un cunoscut bine al localului. Ba chiar şi portarul îi urează:

_Mai poftiţi pe la noi, dom’Popescu! Ne-am bucurat să vă revedem!

Ce poznă să te mai faci? Cum s-o intorci ca la Ploieşti pe la Piteşti înspre Coteşti, dacă eşti prins cu atâtea probe?. Că nu mai ţine. Atunci adoptă omul nostru strategia tăcerii, iar doamna soaţă îi aruncă în cap lături de vorbe, făcându-l albie de porci, nu alta. Până intră în taxi, unde începe iar a-l beşteli ca pe ultimul criminal, fără să-i pese de omul străin. Până-ntr-o vreme, când şoferul se întoarce spre cuplul de pe bancheta din spate şi zice:

-Pe cinstea mea, dom’ Popescu, din câte femei stricate aţi adus dumneavoastră în taxiul meu, asta-i cea mai a dracului!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5