Dorel Cosma – despre Nicolae Feier, în Tribuna

Cel mai recent număr al publicaţiei „Tribuna”, manageriată de Mircea Arman, care are ca patron spiritual pe Ioan Slavici, prezintă în paginile sale o serie de recenzii despre cele mai recente apariţii editoriale, dar şi despre lumea artei plastice sau a teatrului. Printre publicaţiile din această ediţie surprinde, în mod plăcut, textul semnat de prof. dr. Dorel Cosma – „Eseuri mito-istorice”, în care prezintă volumul „Ţara Bistriţei. Pagini de istorie, mitologie şi religie străveche ale neamului românesc”, apărut la Editura Nico. „Nicolae Feier e un maestru al sinapselor lingvistice şi vizuale… Volumul este o lectură obligatorie pentru a înţelege cât de esenţiali suntem culturii europene vechi”, afirmă Dorel Cosma.
Un text frumos, care face cinste atât autorului, cât şi celui recenzat şi care stă la loc de cinste alături de texte semnate de Mircea Mutu, Ştefan Manasia, Andrei Marga, Aurel Sasu.
În acelaşi număr, Paul Stegaru vorbeşte despre imnul „Deşteaptă-te, române” a cărui versuri sunt scrise de bistriţeanul Andrei Mureşanu, venind cu date complete, că muzica a fost semnată de Gheorghe Ucenescu.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5