Dorel Cosma a devenit membru al Academiei Româno-Australiene

Surpriză pentru managerul Palatului Culturii Bistriţa, dr. Dorel Cosma în cadrul Festivalului „Liviu Rebreanu”. Din Australia, a intrat în legătură directă, la evenimentele literare, academicianul Daniel Ioniţă, preşedintele Academiei Româno-Australiene, remarcând profesionalismul şi proiectele deosebite pe care domnul Dorel Cosma le-a iniţiat pornind de la Bistriţa pe toate meridianele lumii, aş dori să-l invit ca membru al academiei nostre şi să-i înmânăm legitimaţia care atestă acest lucru. Cu siguranţă, va fi un câştig pentru noi în implementarea unor proiecte de calitate”, a declarat academicianul Daniel Ioniţă.
„Este o deosebită onoare şi o responsabilitate în plus pentru că o astfel de calitate îţi dă aripi, dar în acelaşi timp simţi că munca ta este apreciată. Suntem împreună scriitori din cinci ţări. E un cadru deosebit şi nu pot decât să vă mulţumesc şi sper să avem împreună proiecte frumoase”.
Această distincţie vine imediat după momentul în care Dorel Cosma a fost declarat Cetăţean de Onoare la San Giovani Rotondo din Italia. Aceste titluri se adaugă celor primite de-a lungul timpului, menţionând aici doar Cetăţean de Onoare al oraşelor Năsăud,Karditza – Grecia, Voiron- Franţa, Oscarul în folclor, Crucea de Malta, Medalia oraşului Voirone, premiul oraşului San Giovanni Rotondo, medalia „Padre Pio”, premiul oraşului Sankt Petersburg, medalia Zonei Metropolitane Nimes şi medalia pentru francofonie din Paris, Premiul de Excelenţă al municipiului Bistriţa, Medalia de Aur a Ordinulului de Patrimoniu a populaţiei Galega din Spania şi Portugalia, Medalia Virtutea Literară, distincţie din partea Mitropoliei Clujului, Crucea Nordului-Scandinavia.
Bistriţeanul este şi Cetăţean de Onoare al oraşului Karditsa din Grecia, al oraşului Năsăud, deţine medalia Zonei Metropolitane Nimes şi medalia pentru francofonie din Paris.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5