DORIN DOBRA: OPOZIŢIA LA BISTRIŢA LIPSEŞTE CU DESĂVÂRŞIRE

Nelu Boldea
 
 
Finalul de an este în general o perioada a analizei şi a concluzilor. Tocmai de aceea am avut o discuţie cu fostil senator PNL lector universitar doctor Dorin Dobra.
 
NB Cum se vede anul 2017 din perspectiva dumneavoastră?
Dorin Dobra: Primul semnal de alarmă pe care vreau să-l trag este acela că acea conjunctură geopolitică favorabilă de care s-a bucurat şi se bucură România poate fi aruncat în aer doar de o guvernare politică iresponsabilă cum este cea de astăzi. Semnalele de alarmă vin din toate părţile: Comisie europeană, comisia de la Veneţia, comisia bugetară a Uniunii Europene. Să o spunem de la început: actul de curaj de a mării salariile pentru un popor care merită, depăşind în felul acesta o Bulgarie de care era cazul să ne despărţim de mult timp,e o acţiune binevenită pentru toată populaţia care beneficiază de minimul pe economie, dar nu ştiu dacă este sustenabil tocmai din lipsa unor investiţii masive în infrastructură care să ajute investitorii să poată să îşi desfăşoare activitatea în România şi vă dau un exemplu concret, ministrzul Cuc care a apărut „ca cucul” de nicăieri , fără nici o specializare sau competenţă şi a făcut praf un Tarom şi aşa deficitar şi pe pierdere, a schimbat regului şi proiecte dar nu areuşit să inaugureze nici măcar un singur centimetru de autostradă din 100 şi ceva pe care îi propuneau. Aici este şi riscul la care mă refer în momentul în care am rezerve în ceea ce piveşte sustenabilitatea creşterii salariale, cu aceaşi plămâni mititei cu care de abia alergi o tură de stadion nu poţi avea pretenţia de a alerga 10 ture fără să te prăbuşeşti. Repet este o creştere binevenită dar nu cred că este sustenabilă pe termen lung.
Ca şi veste bună pot să spun că România termină anul ca şi semnificaţie geo-strategică şi geopolitică pe o poziţie foarte puernică, singurul jucător adevărat în acest domeniu este Preşedintele ţării. Pentru PSD am numai veşti triste pe final de an : să nu îşi facă iluzii pentru prezidenţiale iar 2018-2019 va fi anul  în care vom intra în Schengen şi vom putea obţine mult mai uşor vize pentru America toate astea în urma jocului foarte bun al preşedintelui.
 
NB Cum se vede PNL-ul la acest final de an?
Dorin Dobra; Pe plan naţional, în Partidul Naţional Liberal lucrurile nu stau deloc bine, nu avem opoziţie astăzi, nici măcar nu înţelege comandamentul momentului absolut deloc. Erau trei ani în care trebuia să ne primenim, dar să începem sa facem ceva. Nu transmitem nimic, nu avem programe naţionale, locale, conducerea locală e vinovată pentru asta. La Bucureşti mai înţeleg dar aici trebuia să le avem şi nu pot să-mi dau seama de ce nu au apărut, poate pentru ca preşedintele PNL BN  e bugetar... Dar mie îmi e frică de un singur lucru : am crezut tot timpul că nesimţirea are un prag şi că veleitarismul undeva se opreşte...constat că intrăm în 2018 pe aceeaşi trasă în partid şi lucrul acesta pe mine mă înspăimântă. La partid vin tot mai puţini oameni, apar nişte feţe şi imagini ce au capital negativ, în tot felul de poze de la petreceri, eventual inaugurări sau semiproteste şi atunci lucrurile , şi asta o spun din prisma unui om care cunoaşte cât de cât situaţia, a preluat un mandat, a depus un mandat care de altfel aşi fost pierdu şi care vede că astăzi PNL BN nu dă nici cele mai mici semne de reabilitare.şi atunci imi cer eu această voie, mie nu altcuiva, să spun că imi fac multe griji pentru PNL pe acest final de an.
 
N.B Cum afectează România pierderea Regelui Mihai şi  în acelaşi timp credeţi că poporul Român va piutea spune vreodată Regina Margareta?
Dorin Dobra; Am pierdut un adevărat simbol şi reper al moralităţii, un om pe care l-a caracterizat bunul simţ, răbdarea dar şi respectul pentru ceea ce poporul său a hotărât. Nu l-am auzit niciodată pe Regele Mihai spunând: De ce nu mă puneţi la loc? Nu. El pur şi simplu a respectat poporul din care cu cinste făcea parte şi l-a reprezentat cu cinste oriunde în lume. România, prin moartea Regelui, a pierdut un simbol dar şi un stâlp de sprijin, fie el şi moral. Iar în ceea ce o priveşte pe „ Regina Margareta” trebuie să vă spun că nimeni până acum nu a contestat conduita acesteia, legitimitatea sau modul în care s-a supus rigorilor şi regulilor Casei Regale. Deci DA poate să preia fără discuţie atributele, mai mult simbolice ale Majestăţii sale Regele Mihai I.
La final doresc să le transmit tuturor conjudeţenilor mei sărbători luminate şi pline de bucurie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5