Dosar penal pentru un bărbat din Galaţii Bistriţei, pentru infracţiuni silvice! Amendă şi material lemnos confiscat de la un tânăr din Tureac!

Joi, în urma controalelor efectuate, polițiștii specializați în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

"În urma cercetărilor efectuate, astăzi, 28 august, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din Galații Bistriței, bănuit de comiterea faptelor. De asemenea, s-a mai stabilit faptul că, în perioada 26-27 august a.c., bărbatul ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras, dintr-o pădure situată pe raza localității Tărpiu, proprietate a comunei Dumitra, 12 arbori, diverse specii. Volumul total al arborilor tăiați este de 31,12 m.c., iar prejudiciul cauzat se ridică la 21.588 lei. Polițiștii continuă cercetările în acest caz", se arată în comunicatul IPJ BN.

În cadrul acțiunilor de verificare a transporturilor de material lemnos desfășurate ieri, 27 august, polițiștii au mai depistat, pe raza municipiului Bistrița, un tânăr de 24 de ani, din Tureac, în timp transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5,92 m.c. de cherestea. La control, acesta a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos în baza căruia mai efectuase un transport de material lemnos.

Tânărul a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 4.258 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5