Două decenii de la prima misiune într-un teatru de opraţii a Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”

           Vineri, 16 septembrie, la sediul Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa a avut loc adunarea festivă desfăşurată cu ocazia aniversării a 20 de ani de la participarea la Misiunea UNAVEM III din Angola, prima misiune într-un teatru de operaţii a Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”.

            Adunarea festivă, condusă de lt.col. Florin Cioanca, a debutat cu introducerea în formaţie a drapelului de luptă al Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”şi primirea onorului de către comandantul Brigăzii 81 Mecanizată „Gl.Grigore Bălan”, Colonel Iulian Berdilă.

            General locotenent (Rz.) Alexandru RUS, comandantul Batalionului 812 Infanterie pe timpul participării la Misiunea UNAVEM III din Angola, a făcut o scurtă trecere în revistă a activiăţii batalionului pe timpul executării misiunii şi a subliniat faptul că Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”reprezintă o unitate de elită a Armatei Române, iar atunci când i-au fost încredinţate misiunile, de cele mai multe ori cele mai grele, prin priceperea şi măiestria comandanţilor şi prin profesionalismul militarilor, acestea au fost îndeplinite la cele mai înalte standarde.

                Actvitatea a continuat cu realizarea unei fotografii de grup şi depunerea unei coroane de flori la Monumentul Eroilor Batalionului 812 Infanterie „Bistriţa”.

       

            Text: Locotenent Andreea Bîrzu

Foto: Caporal clasa a III-a Cristian Anghelina

                                                                                     

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5