ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂŢII– 2016

Dr. Doina Petri: Controlul Diabetului este în puterea ta !

7 APRILIE este Ziua Mondială a Sănătăţii. Pentru anul 2016 activităţile de celebrare se vor desfăşura sub sloganul „Controlul Diabetului este în puterea ta!”.
În acest context în ziua de 7.04. 2016 , DSP judeţene arondate CRSP CLUJ vor derula campania despre Diabetul Zaharat.
Promotorii campaniei sunt Ministerul Sănătăţii, INSP, CNEPSS şi CRSP Cluj.
Parteneri în realizarea campaniei: cabinetele de Medicină Şcolară, Primaria Municipiului Bistrita.
Scopul campaniei este promovarea practicilor comportamentale sanogene în profilaxia şi controlul Diabetului Zaharat
Obiectivele campaniei sunt: conştientizarea populaţiei despre incidenţa mare a diabetului, a complicaţiilor , povara socio-economică, mai ales în ţările slab şi mediu dezvoltate ; conştientizarea populaţiei asupra rolului fiecăruia în promovarea şi păstrarea propriei sănătăţi; ceclanşarea unor acţiuni specifice, eficiente şi sustenabile în abordarea diabetului. Acestea vor include prevenirea şi diagnosticul bolii, tratamentul specific şi îngrijirile adiacente; lansarea primului Raport Global despre Diabetul Zaharat, care să susţină sisteme de sănătate mai puternice, care să asigure o profilaxie şi un control îmbunătăţite, pentru un management eficient al diabetului zaharat.
Activităţi derulate:
• la Centrul de noapte si Cazare pentru Persoanele fara Adapost din str. Lupeni, determinari ale glicemiei, consiliere privind ajustarea stilului de viata.
• Depistarea elementelor de alimentatie sanatoasa din alimentatia traditionala si promovarea de bune practici la nivelul scolilor.
• Informarea populatiei prin canale media, si retele informatice.

Director Adj. de Sănătate Publică
Dr. Doina Petri

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5