Dragonul spaniol, Amadeus, Sore, Conect-R, Cristina Bălan şi Faydee, la Bistriţa

În urmăc u câţiva ani, eu, scriitorul, am editat o carte intitulată „Biblia Reptiliană”, Editura Orfeu, Bucureşti, care a făcut mare vâlvă printre cititori şi colegii de condei din ţară şi nu numai, prin răsturnarea istoriei oficiale, biblice, a oamenilor şi lansarea unei ipoteze revoluţionare, novatoare, a originii reptiliene a umanităţii, idee inspirată de mesajul de acum 9000 de ani din Tăbliţele cumeiforme, de argilă din Sumerul antic, singurele mărturii şi documente scrise existente, azi, despre originea şi istoria oamenilor, de la Potopol biblic, acum 12.000 de ani, până în timpurile moderne de azi, în care cu onoare şi ştiinţă vieţuim în Mileniul 3.
Memoria interzisă a omenirii de către superstiţii şi dogmatisme întunecate au făcut ca omul să devină amnezic, uitându-şi identitatea, originea şi istoria, într-o demenţă senilă, astfel că „băieţii isteţi”, clericii lumii, au speculat această „oportunitate” – „boală a uitării”, această criză de identitate, transformându-l pe om într-un zeu al fricii şi al neştiinţei. Ne-au venit aceste gânduri văzând cum încă memoria colectivă a omenirii este activă, vizionând scenele din Teatrul stradal oferite de organizatorii Târgului Mare al Bistriei, 2016, susţinut 3 seri la rând de artiştii spanioli din Madrid, în cadrul „Paradei „Carul cu foc” – Carros de Foc, secundaţi de membrii Teatrului pentru tineret „Al. Misiuga” al Palatului Culturii Bistriţa, de Ansamblul de dans modern „D’Fantasy” – coregraf Doris Gîţa, al aceleiaşi instituţii, de Toboşarii Cetăţii, de Famous-Art din Cluj şi de Juggling, tot din Cluj. Scenele erau parcă desprinse dintr-un scenariu de film SF, făcut după Tăbliţele de argilă din Sumenul antic. Faceţi legătura cu şarpele biblic, reptilian, ce ispiteşte pe primii oameni – Adam şi Eva în Eden?!
Fiindcă reptila uriaş, şarpele uriaş, cu aspect de dinosaur, încercând să înghită copiii şi fecioarele din faţa lui, pentru a se hrăni, reprezintă de fapt, străvechea istorie a omului cu strămoşi reptilieni, şerpi uriaşi, veniţi din cer, cu nave spaţiale strălucitoare – „slava zeilor!” Un personaj reptilian, de genul celui din filmul american, celebru, „Gotzila”, ce a rulat şi la noi.
Teatrul stradal, din 2016, de la Bistriţa, ar trebui să ne oblige, pe lângă meditaţie şi reflexie, la o călătorie în timp, în creierul nostru, în memoria noastră interzisă, blocată „defectă”, funcţionând 1% prin deliruri, rugăciuni mistice ori pupături de oase de morţi (sic – Sfinte moaşte!).
Iar calul alb, izbăvitor, calul posibil troian din ultima seară a Târgului cel Mare al Bistriţei – 2016, a încheiat apoteotic călătoria noastră prin timp, prin trecutul nostru, ca printr-un labirint al uitării de sine, din cauza beţiei simţurilor şi a narcisimului de care ne-am contaminat. Concertul de muzică creştină în sprijinul ecumenismului umanist şi al viitorului copiilor noştri, a reconfirmat angajamentele tuturor cultelor şi confesiunilor religioase din „Declaraţia de la Bistriţa”, înălţându-ne înspre tăriile pure ale cerului albastru, ca şi concertul simfonic extraordinar. Dar trebuia să coborâm şi pe pământ şi aceasta am făcut-o seară de seară cu concertele Cobzality, Mircea Rusu Band, Tribut, AC/DC Amadeus, Sore, Conect-R, Cristina Bălan şi Faydee. Felicitări şi mulţumiri organizatorilor pentru Târgul Mare al Bistriţei 2016.
În finalul Târgului Mare al Bistriţei ne-am înălţat din nou, spiritual, către cerul natal şi stelele de origine, cu un grandios spectacol de lasere, lumini concentrate şi jocuri de artificii, semnalizând popoarelor din galaxie, ochilor de fraţi stelari ce ne privesc, că aici, pe Terra, civilizaţia şi educaţia cosmică e în desfăşurare conform planului şi graficului divin, cosmic, şi că noi, oamenii terrieni, ne trezim, prin generaţii şi timpuri, din nou, la adevărata noastră origine şi identitate, de Cetăţeni ai Cerului!
Nihil sine deo!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5