Drapelul, cinstit în oraşul Imnului Naţional

În seara zilei de 25 iunie a.c., în Piaţa Centrală a municipiului Bistrita, Drapelul Naţional al României a fost coborât de pe catarg şi ulterior depus în biserica Protopopiatului Ortodox.
În data de 26.iunie , începând cu orele 09.00., a avut loc oficierea slujbei de sfinţire a Drapelului Naţional al României la Biserica Protopopiatului Ortodox din Bistriţa de către protopopul Alexandru Vidican împreună cu un sobor de preoţi, ulterior Drapelul National fiind transportat în Piaţa Centrală a municipiului, unde s-a desfăşurat ceremonia de înălţare pe catarg a acestuia.
La activitate au participat prefectul judeţului Bistriţa – Năsăud, domnul Ovidiu Victor FRENŢ , vicepresedintele Consiliului Judetean al judetului Bistrita-Nasaud, domnul Alexandru PUGNA, primarul municipiului Bistrita, domnul Ovidiu Teodor CRETU, comandantul Brigăzii 81 Mecanizată “General GRIGORE BĂLAN”, colonel Iulian BERDILĂ, reprezentanţii autorităţilor publice locale, conducătorii instituţiilor sistemului naţional de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din garnizoana Bistriţa, comandanţii unităţilor din garnizoană, cadre militare active şi în rezervă, cetăţeni ai municipiului Bistriţa.
În alocuţiunea rostită, prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud a reiterat însemnătatea acestei zile, subliniind ca eforturile şi sacrificiile făcute de-a lungul istoriei de înaintaşii noştri pentru neatârnarea neamului, independenţa şi suveranitatea României, nu au fost in zadar.
Ceremonia s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare în ritmurile Formaţiunii Muzicii Militare a garnizoanei şi în aplauzele celor prezenţi.

OFIŢER CU INFORMAREA ŞI RELAŢIILE PUBLICE LA U.M. 01331 BISTRITA
Locotenent-colonel

Florin APĂFĂIAN

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5