Drum ca-n palmă între Şieuţ şi Sebiş

Consiliul Judeţean a finalizat lucrările de modernizare a drumului judeţean 154C, Şieuţ – Sebiş, investiţie a cărei valoare se ridică la aproximativ nouă milioane lei. Practic, pe un tronson de 6,2 km, drumul a fost asfaltat, asigurându-se şi lucrările conexe, şanţuri, rigole, podeţe etc. Lucrările au fost executate de o firmă din Târgu Mureş – SC DRUMSERV SA - în urma licitaţiei organizate de către Consiliul Judeţean.
De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, remarca faptul că instituţia pe care o coordonează a decis direcţionarea unei sume importante din bugetul judeţului pentru modernizarea drumului dintre Şieuţ şi Sebiş.
„Îi felicit pe cei din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean pentru modul în care au gestionat acest proiect, dar şi pe reprezentanţii firmei din Mureş. Cu ajutorul lui Dumnezeu, dar şi al Guvernului, am reuşit să obţinem bani pentru a ne achita lucrările. Ţin să remarc că aici au fost realizate lucrări de foarte bună calitate. Vreau să dau un semnal şi către locuitorii satului Lunca. Am discutat cu reprezentanţii Primăriei Şieuţ şi le-am recomandat să elaboreze studiul de fezabilitate pentru drumul comunal care asigură legătura cu acest sat, iar noi vom face demersurile necesare pentru a include acest proiect în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, finanţat prin Ordonanţa 28”, a declarat, la recepţia lucrărilor, preşedintele Moldovan.
În completare, prefectul Ioan Ţintean a ţinut să remarce că această investiţie reprezintă o recompensă pentru locuitorii acestei comune. „În anii 90 am fost pentru prima dată la Şieuţ şi de aceea mă leagă o veche prietenie de oamenii acestor locuri. Consider că astăzi s-a făcut dreptate. Nu am văzut oameni leneşi în Bistriţa-Năsăud, dar oameni harnici ca pe Valea Şieului şi în Şieuţ nu mai găseşti, sunt de excepţie. De aceea spun că li s-a făcut dreptate, li s-a creat şi lor acea infrastructură la standarde europene şi mă refer la apă, canalizare, curent, asfalt”, le-a spus celor prezenţi înaltul funcţionar public.
Nu în ultimul rând, viceprimarul Ioan Şoimuşan a remarcat faptul că prin asfaltarea acestui drum s-au creat premisele dezvoltării agroturismului, zona Sebiş oferind astfel de oportunităţi.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5