Drumeţie pe Pietrosul Rodnei, cu Copacul de Cafea!

Eliza Bocskai

 În duminica de 1 septembrie, Copacul de Cafea a sărbătorit venirea toamnei cu prima drumeție organizatã de Gabriel Andrei Vidican, patronul cafenelei, şi fratele sãu, Claudiu.
"Tura cu copaci" este o chemare a cafenelei Copacul cu Cafea la mişcarea în aer liber şi promoveazã sportul în naturã, mai precis turele cu bicicleta prin păduri. Ideea a pornit de la Florin Mureşan, pasionat de ciclism, prietenul fraților Vidican. La finalul anului 2017 a avut loc prima tură. Vestea proiectului "Tura cu copaci" s-a rãspândit pe Facebook, însã publicul, bucuros că există această inițiativă, a solicitat şi altceva: organizarea unei drumeții.
Atunci, Gabriel şi Claudiu Vidican au apelat la Ioan Pop, care se ocupã cu organizarea drumeţiilor de munte şi este gazda emisiunii "Leacurile lui Popică". Aşa a luat naştere evenimentul "Drumeție de o zi", excursia montană pe vârful Pietrosul Rodnei, la care au participat 55 de persoane- a căror înscriere a avut loc la cafenea.

Excursioniştii au parcurs traseul care începe la Mănăstirea Pietroasa în 4 ore şi jumătate la urcare şi 3 ore la coborâre. Altitudinea din vârf este de 2303 metri, iar participanţii au petrecut 15 minute pe creastă. Cu toţii s-au bucurat de vremea deosebit de bună de pe munte, lucru rar pe Pietrosul Rodnei. "Uitaţi-vă încă o dată la Pietrosul şi salutați-l! Cine ştie când îl mai urcaţi? Măreţ, impunãtor...! ", a zis ghidul Ioan Pop în autobuz în semn de respect pentru naturã, creând atmosfera deosebită pentru plecare. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5