Vineri, în Piaţa Mihai Eminescu

Drumul Mingii ajunge la Bistriţa

Caravana “Drumul Mingii”, cea mai recentă campanie naţională Timişoreana, ajunge în Bistriţa, vineri, 20 mai!

“Credeai că Fotbalul Adevărat are limite? Vrem să devedim din nou unei ţări întregi că bucuria jocului e aceeaşi atât în teren, cât şi în tribune. Să demonstrăm că fără pasiune nu există Fotbal Adevărat. 1000 de români vor arăta asta pe Drumul Mingii. Vino să afli mai multe!”, ne conving promotorii evenimentului.

Evenimentul va debuta, la ora 14, în Piaţa Mihai Eminescu, cu discursurile reprezentanţilor Timişoreana, a autorităţilor locale şi a Legendelor Fotbalului Adevarat. La Bistriţa, vor veni Miodrag Belodedici - fostul dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni şi de trei ori câştigător al Cupei României cu Steaua, dar şi Costel Orac - triplu câştigător al Cupei României cu Dinamo.

De la ora 14.30, până la 20.00, iubitorii de fotbal din Bistriţa vor putea lua parte la o serie de jocuri şi concursuri, de la sesiuni de întrebări şi răspunsuri din istoria Cupei, dribling printre jaloane, concurs de ţinut mingea pe picior şi alte provocări.

Drumul Mingii nu putea să ocolească Bistriţa, numai dacă ne gândim că cele mai mari performaneţe ale clubului Gloria se leagă de această competiţie.

Gloria Bistriţa a câştigat Cupei României în anul 1994, 1-0 cu Universitatea Craiova, şi a mai jucat o finală a aceleiaşi competiţii, în 1996, 1-3 cu Steaua Bucureşti.

Echipa câştigătoare a Cupei României în 1994: Florin Tene, Dorin Zegrean, Gabriel Cristea, Mircea Dumitriu (Dan Alexandru), Valer Săsărman, Simion Mironaş, Ion Balaur (Dumitru Halosta), Marius Răduţă, Cornel Sevastiţa, Florin Stancu, Cornel Ilea. Antrenor: Constantin Cârstea. Golul victoriei a fost înscris de Cornel Ilea în minutul 26. Meciul s-a disputat la data de 30 aprilie 1994. Până la succesul din finală, Gloria a învins echipele Gloria Reşita (3-1), Petrolul Berca (5-0), Poiana Câmpina (3-0) şi U Cluj Napoca (4-1).

Echipa finalistă în 1996: Costel Câmpeanu, Ioan Miszti, Gabriel Cristea, Simion Mironaş, Valer Săsărman (Dumitru Halosta), Emil Dăncuş, Eugen Voica (Marian Năstase), Dorel Purdea, Daniel Iftodi (Marius Răduţă), Ilie Lazăr, Dănuţ Matei. Antrenor: Remus Vlad. Pentru Gloria a marcat Ioan Miszti, în minutul 44. Meciul s-a disputat la data de 28 aprilie 1996. Până în finala din 1996, Gloria a trecut pe rând de Gloria Iris Corneşti (1-0), Armătura Zalău (3-1), Farul Constanţa (2-1) şi FC Naţional (2-0).

În 1994, în calitate de câştigătoare a Cupei, Gloria a jucat Supercupa României pe stadionul Naţional din Capitală, fiind învinsă, cu 1-0 după prelungiri, de campioana Steaua Bucureşti. Era prima ediţie a Supercupei României, care s-a disputat la data de 20 august 1994.

În Cupa României, Gloria a mai jucat patru semifinale, 0-1 cu Dinamo Bucureşti în 1980, 1-1 şi 0-1 cu Universitatea Craiova în 1993, 0-1 şi 0-4 cu Oţelul Galaţi în 2004, şi 2-0 şi 1-5 cu Dinamo Bucureşti în 2011. De asemenea, Gloria a mai ajuns în două sferturi de finală, în 1989 şi 2009, 2-4 cu Victoria Bucureşti, respectiv 0-2 cu FC Timişoara.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5