Drumul mingii Cupa României „Timişoreana”, penultimul popas la Bistriţa

Penultimul act al drumului mingii, parcurs cu mingea la picior timp de 40 de zile, cu 1000 de iubitori ai fotbalului şi 2400 de km, a ajuns şi la Bistriţa, în ziua de vineri, 20 mai 2011, ora 14.00, în Piaţa Mihai Eminescu.

În prezenţa unui numeros public, şi-au făcut apariţia fostele legende ale fotbalului românesc, Costel Orac şi Miodrag Belodedici (care-şi aniversează astăzi, la Bistriţa, ziua de naştere, 47 ani).

În deschidere, primarul municipiului Bistriţa, Teodor Ovidiu Creţu, a luat cuvântul, mulţumindu-le în primul rând celor doi fotbalişti pentru prezenţa la Bistriţa, la o astfel de campanie, amintind faptul că le-a urmărit mai toate jocurile prestate în Cupele Europene, Cupa României şi campionat.

În continuare, Belodedici a declarat: „Sunt mândru că mă aflu la Bistriţa, oraş drag mie, mai ales prin faptul că m-am întâlnit cu foşti colegi de la loturile naţionale de juniori şi de la Steaua, amintindu-i pe Toma Ivan, Sorin Ilovan şi, bineînţeles, Gabi Balint, un bun prieten, amintesc aici frumoasele obiceiuri de iarnă de la Sângeorz-Băi, unde am petrecut împreună câteva zile. Promovăm Cupa României „Timişoreana”, alături de fostele glorii, amintind de frumoasele amintiri legate de fotbalul anilor 1980 şi de bucuria de a te reîntâlni cu publicul, care ne-a urmărit ani la rând. Vă mulţumesc tuturor pentru primirea făcută.

Primarul oraşului, Teodor Ovidiu Creţu, i-a înmânat fostului mare fotbalist Albumul de onoare al municipiului Bistriţa, pentru rezultatele de excepţie în fotbalul nostru. Cei prezenţi i-au cântat „La mulţi ani” marelui fotbalist,

Costel Orac: „Sunt bucuros că mă aflu aici, la Bistriţa. Am aflat multe lucruri frumoase despre acest oraş, de la prieteni şi colegi de echipă de la Dinamo. Sunt mândru că pot promova fotbalul românesc prin legendele lui la acest DRUM AL MINGII CUPA ROMÂNIEI „TIMIŞOREANA”, acţiune care se va termina în data de 24 mai, la Braşov, când se va disputa şi finala Cupei României „Timişoareana”.

În tot acest parcurs al mingii la picior am văzut multe lucruri frumoase în aceste oraşe ale ţării. Mulţumesc pentru primirea pe care ne-aţi făcut-o, ştiut fiind faptul că ardelenii sunt oameni primitori”.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5