DSP pregăteşte campania de vaccinare gratuită împotriva gripei

Medicii de familie vor finaliza în această săptămână calculele privind necesarul de vaccin antigripal. Campania de vaccinări va începe în luna octombrie însă până atunci trebuie făcută selecţia bistriţenilor care vor beneficia gratuit de vaccinul antigripal.

În anii anteriori, în judeţul Bistriţa-Năsăud au fost trimise de la nivel naţional în jur de 24.000 de doze pentru vaccinarea antigripală. În 2009, pe lângă acestea au mai fost trimise circa 25.000 de doze de vaccin AH1N1, în valoare de peste doua miliarde de lei vechi.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare antigripală, ca în fiecare an, aceasta se va derula prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.

Imunizarea se va face cu prioritate persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: bătrânii de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice (în special boli cardiovasculare şi respiratorii), copiii instituţionalizaţi şi cadrele medicale.

Practic, Ministerul Sănătăţii a demarat procedura de achiziţie pentru un milion de doze de vaccin antigripal destinate sezonului rece 2011-2012.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5