Comuna Coşbuc, în sărbătoare!

Dublă inaugurare: noua Primărie şi bustul regelui Decebal

Cu o zi înainte de aniversarea României, administraţia comunei Coşbuc a inaugurat noul sediu al primăriei şi a dezvelit bustul regelui Decebal (aşezat pe soclu în faţa frumosului edificiu al Primăriei), donat de medicul Traian Gheorghe Dascăl.

Sărbătoarea coşbucenilor a demarat cu depunerile de coroane de flori la Monumentul Eroilor din centrul comunei pe muzica Fanfarei Garnizoanei militare din Bistriţa, apoi totul s-a mutat la noul sediu al administraţiei locale, eveniment deschis prin defilarea gărzii de onoare – un moment înălţător şi emoţionant, urmat de un Te Deum oficiat de preoţii comunei care au sfinţit cele două.

La bucuria locuitorilor comunei care ni l-a dat pe marele George Coşbuc, au luat parte oficialităţi judeţene, locale, primari, viceprimari, astrişti din Ţara Năsăudului, din Cluj şi alţi invitaţi. În cuvântul de deschidere, primarul Niculaie Anghel a spus, printre altele: „Aduc mulţumirile mele, a Consiliului Local, a administraţiei locale şi chiar şi a coşbucenilor, tuturor celor care ne-au sprijinit în realizarea acestui edificiu necesar comunei noastre, asigurându-vă că vom continua cu investiţiile pentru bunăstarea cetăţenilor comunei pe care o administrez. Sunt mândru şi fericit că sunt primarul acestui colţ de rai cu oameni pe măsură…”. Felicitări şi cuvinte de laudă au fost adresate primarului şi angajaţilor administraţiei, constructorului SC Emy & Nico SRL Năsăud, patron Emil şi Ştefan Cotu şi arhitectului Mircea Hărăstăşan de către deputatul Emil Radu Moldovan, prezent la eveniment, dar şi mulţumiri donatorului bustului regelui Decebal, dr. Traian Gheorghe Dascăl, bust care a înnobilat comuna.

Primarul Niculaie Anghel a dezvelit bustul, în cuvântul său arătându-se fericit pentru aceste două inaugurări, în special pentru că a reuşit, în ciuda unor greutăţi, să-l aşeze pe soclu pe Decebal, „pe care-l iubesc sincer! Îi mulţumesc Marelui om de suflet şi iubitor de neam şi ţară, dr. Traian Gheorghe Dascăl, care ne-a dăruit această bucurie, prin donarea bustului executat de sculptorul Vlad Prună…”. Drept răsplată, donatorului i s-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare al comunei Coşbuc” înmânat de edilul comunei, primarul Niculaie Anghel, care a înmânat Diplome de merit cu sigla Despărţământului Astra Năsăud, preşedinte prof. Ioan Seni, tuturor celor care şi-au adus aportul, într-un fel sau altul, realizării acestor două „monumente”. Dr. Dascăl a mulţumit pentru onoarea de a fi făcut Cetăţean de Onoare a Coşbucului, prezentându-i pe invitaţii de la Cluj: academicianul Horia Colan, prof. univ. dr. ing. Barbu Bălan, ing. Valeri Toderici, preşedinte executiv al Societăţii Cultural-ştiinţifice Virtus Romana Rediviva, care au vorbit laudativ despre activitatea de mecenat a medicului Traian Gheorghe Dascăl, alături de prof. Ioan Seni, preşedintele DNA.

După tăierea panglicii inaugurale, noul sediu de Primărie a fost vizitat şi admirat de cei prezenţi, admirând arhitectura cu totul deosebită. Investiţia a costat peste 1,2 milioane lei, având un regim de înălţime P + 1 + M, lucrările demarând în mai 2008, finalizându-se şi dându-se în folosinţă de Ziua Naţională a României.

Manifestările au continuat cu un moment artistic susţinut de elevii Şcolii Generale „G. Coşbuc”, după care a urmat o socializare la Căminul Cultural unde gazdele au oferit o masă festivă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5