După 14 ani, biserica Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Bistriţa, sfințită de Mitropolitul Andrei. Părintelui Constantin Mileșan, Crucea Transilvană, iar fiul său părintele Cătălin Mileșan, ridicat la rangul de sachelar

sursa Radio Renaşterea

După 14 ani de la punerea pietrei de temelie, biserica ocrotită de Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Bistriţa a fost sfințită, astăzi în duminica a 7-a după Rusalii. Slujba a fost săvârșită în jurul orei 9:00 de Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului, în sobor de aproximativ 30 de preoți și diaconi. După sfințire, Ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie pe altarul de vară, situat în apropierea locașului de cult.
În cadrul predicii Părintele Mitropolit a vorbit despre legătura strânsă dintre starea sufletească și cea trupească, explicând pe baza cărții lui Jean-Claude Larchet, Terapeutica bolilor spirituale, că adesea neputința trupurilor noastre vine din păcate.
Mai multe persoane cu deficiențe de auz și vorbire din Bistrița care au asistat la Liturghie au putut să înțeleagă slujba și cuvântul de învățătură rostit de ÎPS Andrei, cu ajutorul pr. prof. Constantin Onu de la Facultatea de Teologie din Pitești, care a folosit limbajul mimico-gestual pe toată durata Sfintei Liturghii.
La finalul slujbei ÎPS Andrei a oferit părintelui paroh Constantin Mileșan, Crucea Transilvană, iar fiul său părintele Cătălin Mileșan, care slujește la demisolul bisericii pentru comunitatea de surdo-muți din oraș, a fost ridicat la rangul de sachelar. Au fost oferite și diplome de aleasă cinstire mirenilor care au sprijinit lucrarea bisericii.
Parohia „Sfântul Ilie Tesviteanul” din municipiul Bistriţa a luat ființă în anul 2000, iar după trei ani s-au demarat lucrarile de construcție ale locasului de cult, situat peste podul Budacului pe strada Mihai Viteazu. La mai puțin de un an s-a slujit în demisolul bisericii, iar în 2009 au fost demarate lucrările de pictură a sfântului locaș, lucrări finalizate în 2014. În prezent la demisolul bisericii Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Bistriţa slujește Pr. misionar Cătalin Mileșan care oficiază slujbele în limbaj mimico-gestual pentru comunitatea surdo-muților din Bistrița.
La eveniment au fost prezenţi preşedintele CJ Radu Moldovan, prefectul Ovodiu Frenţ, vicepreşedinţii CJ Vasile Puica şi Ioan Ţintean, purtătorul de cuvânt al CJ, Bogdan Ivan, directorul Finanţelor Cristian Parasca etc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]