După... 27 ani

Prof. pens. Rus Augustin

„Iute  vremea  a  trecut”, nici nu-ți dai bine seama ce eveniment important a avut loc în județul nostru în urmă cu 27 de ani, când o echipă inimoasă ce reunea jurnaliști cu experiență dar și tineri entuziaști, au hotărât să continue activitatea unui ziar, dar pe alte baze, cu alte obiective specifice perioadei de profunde  schimbări determinate de evenimentele din decembrie 1989. Nu știu cărui membru din echipă i-a venit ideea ca ziarul să poarte numele „Răsunetul”, dar cred că a avut o inspirație divină, alt nume mai potrivit nu cred că s-ar fi putut găsi. Din echipa care au redactat primele numere, mulți au trecut „dincolo, în veșnicie”, dar convingerea că informațiile prezentate sunt de folos locuitorilor județului (și nu numai lor), a fost transmisă celor mai tineri cu „consemnul” de a respecta adevărul, deoarece perceptul antic că acei care cunosc adevărul, vor deveni liberi, începea să câștige din ce în ce mai mulți adepți, în condițiile în care opreliștile, temerile,suspiciunile, etc. erau treptat înlăturate.

   Utilitatea informațiilor, dublată de un echilibru între domenii, presărată cu umor care este capabil să creeze o stare de bună dispoziție, se va menține în aproape toate numerele ziarului. Dacă vrei să afli pulsul vieții economice, politice, culturale, sociale, din învățământ, sănătate, protecția cetățeanului, a mediului, din orașele și comunele județului, ce proiecte se pun în aplicare în diferite domenii, cu ce fonduri și cu ce speranțe, care sunt personalitățile trecute și prezente ale județului, ce programe ale principalelor formațiuni politice sunt supuse atenției locuitorilor  etc. poți lectura ziarul sub forma printată, online sau pe facebook. Ca să-ți dai seama dacă informațiile sunt corecte poți citi și alte ziare pentru a avea posibilitatea să te convingi dacă ele sunt prezentate „fără ură și părtinire”, dacă îți pot fi de folos.

   La ceas de bilanț, dorim echipei care concepe și redactează ziarul „Răsunetul”, care în mod sigur reprezintă un reper al județului, să continue drumul jalonat acum 27 de ani, s-apune înainte, s-ajungă cât de sus …

 

   

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5