Laszlo Borsos a renunţat la candidatură şi a ales Ministerul Educaţiei

E oficial, Antal Attila - a doua nominalizare UDMR pentru funcţia de subprefect

Preşedintele organizaţiei judeţene UDMR B-N, Kocsis Andras, a confirmat că Biroul Permanent Judeţean l-a desemnat pe Antal Attila, ca fiind noul candidat pentru funcţia de subprefect.

Antal Attila este a doua nominalizare UDMR pentru fotoliul de subprefect, după ce Laszlo Borsos a renunţat la candidatură, acceptând un post de director in Ministerul Educaţiei, Cercetării,Tineretului şi Sportului.

Visul lui Borsos de a ajunge subprefect s-a destrămat dintr-un motiv foarte simplu, nu are vechimea necesară în administraţie…

,,El s-a calificat doar ca institutor pentru învăţământul primar, ceea ce nu este echivalent cu o facultate, iar conform facultăţii pe care a absolvit-o, managementul afacerilor, nu are decât doi ani vechime în specialitate, nu trei, cum cere noul statut al Legii funcţionarilor publici”, a precizat liderul judeţean UDMR Kocsis Andras.

Candidatura lui Borsos a fost una cu cântec, încă de la bun început, şi a stârnit reacţii negative în rândul maghiarilor, îndeosebi în organizaţia municipală UDMR. De asemenea, o bună perioadă de timp,vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a criticat dur nominalizarea partenerilor de guvernare pentru funcţia de subprefect.

Noul candidat, Antal Attila (32 de ani), este vicepreşedinte al organizaţiei judeţene UDMR pe probleme de învăţământ, şi este profesor de istorie la Colegiul Naţional ,,Andrei Mureşanu”.

A lucrat o perioadă de timp la Inspectoratul Şcolar Judeţean, unde a fost coordonator de proiecte şi programe educative finanţate prin Banca Mondială.

În 2008, Antal Attila a candidat pentru un post de deputat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5