Ioan Oltean, nemulţumit de nominalizarea UDMR pentru fotoliul de subprefect

Împărţirea fotoliilor de prefecţi şi subprefecţi cu UDMR nu a fost lipsită de tensiuni între democrat-liberali. Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a criticat, joi, într-o conferinţă de presă, nominalizarea UDMR pentru funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, pentru acest post, UDMR l-a desemnat pe Laszlo Borsos, fost inspector şcolar, actualmente învăţător.

,,În ceea ce priveşte nominalizarea UDMR pentru funcţia de subprefect, rămân neplăcut surprins. Nu au manifestat exigenţa necesară în ceea ce priveşte omul desemnat, referitor la pregătirea acestuia pentru funcţia de subprefect. Sper să se descurce! Dacă nu, cu siguranţă, nu voi rămâne un simplu spectator al acestei funcţii. Ieri, (n.r- miercuri) pe ordinea de zi a Guvernului, era numirea în funcţia de subprefect pentru judeţul Bistriţa-Năsăud. Nu ştiu dacă s-a făcut, pentru că această funcţie presupune pregătirea de funcţionar public, şi până când Laszlo Borsos nu va avea această calitate, nu va putea să obţină funcţia de subprefct”, a precizat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean.

Oltean a criticat dur pregătirea profesională a lui Laszlo Borsos, şi a invocat ca argument, faptul că nu a făcut performanţă nici ca dascăl, nici ca inspector şcolar. În acelaşi timp, liderul PDL a mai spus că nu are o altă preferinţă pentru fotoliul de subrefect, dar Borsos nu reprezintă persoana cea mai potrivită pentru această funcţie.

,,UDMR are toată libertatea să-şi numească candidatul, dar îl ştiu pe acest om, a fost inspector şcolar, îi ştiu performanţele la nivelul Inspectoratului Şcolar, îi ştiu performanţele în domeniul de activitate, fiind învăţător, şi opinia mea personală e că UDMR nu a făcut o alegere fericită în privinţa asta. (…) Şi eu am fost învăţător, numai eu că am făcut performanţă în această meserie. Ca învăţător am fost unul dintre cei mai buni învăţători din judeţ, iertaţi-mi lipsa de modestie, dar domnul respectiv nu a performat nici în învăţământ, nici la Inspectoratul Şcolar. Nu e o lipsă de apreciere pentru această profesie. Am o stimă deosebită pentru cei care lucrează la catedră.(…) Să sperăm că Prefectura e locul în care Laszlo Borsos poate să-şi dovedească capacitatea. Vă asigur că voi fi cu ochii pe el!”, a declarat liderul judeţean PDL, Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL a menţionat că nu a făcut presiuni asupra colegilor de guvernare de la UDMR, să facă o altă nominalizare, dar a ţinut să precizeze că mai întâi, Laszlo Borsos trebuie să treacă de hopul concursului pentru a deveni funcţionar public.

,,Nu le-am cerut celor de la UDMR, la negocieri, să schimbe persoana. Să sperăm că Laszlo Borsos va fi numit funcţionar public, şi apoi, subprefect!”, a concluzionat Ioan Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5