O nouă împărţeală politică PDL-UDMR

Contre pe tema subprefectului UDMR

A trecut aproape un an de când am asistat la penibilul spectacol de împărţire a funcţiilor din serviciile deconcentrate între PDL şi PSD. A fost un spectacol care s-a jucat în mai multe acte şi care s-a finalizat cu demiteri peste demiteri, după ce partenerii de guvernare au divorţat.

În perioada imediat următoare se anunţă o nouă ,,împărţeală” politică, e drept, de dimensiuni ceva mai reduse. Ioan Oltean, liderul judeţean PDL, şi Kocsis Andras, liderul judeţean UDMR, sunt foarte misterioşi şi zgârciţi la vorbe, cu privire la modul în care îşi vor împărţi posturile de conducere din instituţiile deconcentrate. Niciunul dintre ei nu este dispus să cedeze uşor. Cert e că vor fi ,,sacrificaţi"...oamenii de la PSD, doar unii dintre ei, după cum susţine Ioan Oltean.

,,Va trebui să discutăm cu UDMR, să vedem care sunt pretenţiile lor la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, să vedem ce s-a întâmplat cu nominalizarea pentru subprefect, care sunt celelalte pretenţii, şi în funcţie de aceasta, vom decide ce se va întâmpla. Avem oameni de la PSD care sunt în funcţii şi care s-au dovedit a fi buni profesionişti pe care vom încerca să îi păstrăm, pe unii dintre ei. Vom analiza de la caz la caz”, a declarat Ioan Oltean.

Vicepreşedintele PDL Ioan Oltean a criticat dur nominalizarea UDMR pentru funcţia de subprefect al judeţului Bistriţa-Năsăud. Astfel, pentru acest post, UDMR l-a desemnat pe Laszlo Borsos, fost inspector şcolar, actualmente învăţător, despre care Oltean spune că nu are pregătirea profesională necesară funcţiei de subprefect, că ,,nu a făcut performanţă nici ca dascăl, nici ca inspector şcolar”.

De cealaltă parte, liderul judeţean UDMR, Kocsis Andras, susţine că nu renunţă la nominalizarea lui Laszlo Borsos pentru funcţia de subprefect.

,,Eu nu i-am cerut domnului Kocsis să îl schimbe, i-am spusa că am mari rezerve în ceea ce priveşte capacitatea lui Lazslo Borsos de a gestiona acest post. V-am spus şi data trecută, voi fi cu ochii pe el, şi la primul sentiment, la prima certitudine, că nu corespunde, voi cere schimbarea din funcţie. Să nu ne jucăm cu funcţiile!”, a replicat Oltean.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5