În memoria profesorului universitar Sever Aurel Groze,

Elevi din 8 județe “se bat” în matematică, la Beclean

Peste 250 de elevi (clasele III – VIII) din Bihor, Cluj, Gorj, Timiș, Maramureș, Sălaj, Satu Mare și Bistrița-Năsăud își dispută în perioada 16 – 18 mai 2014 Trofeul “Sever Aurel Groze”, în cadrul celei de-a doua ediții a concursului interjudețean de matematică organizat la Beclean în memoria marii personalități clujene care dă nume și anvergură evenimentului.

Festivitatea de deschidere va avea loc începând cu ora 18.00 în sala de spectacole a Casei de Cultură “Radu Săplăcan”. Rezultatele vor fi decise de o comisie științifică formată din profesori de la Universitatea “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, printre și fiica maestrului Sever Aurel Groze (născut în Telciu, a copilărit în Livezile și a făcut liceul la Bistrița). Cei mai buni (prima jumătate de la fiecare nivel de studiu) vor fi distinși cu diplome și premii în bani, ne-a declarat prof. Vasile Marc, fostul“general” al Inspectoratului Școlar Județean, acum organizator principal, împreună cu unitatea unde activează în prezent, Școala Gimnazială “Grigore Silași” din Beclean.

Evenimentul face parte din Calendarul Activităților Educative Regionale/Interjudețene, aprobat de Ministerul Educației Naționale.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]