Elevi din trei şcoli bistriţene au primit sfaturi utile de la ISU şu E.ON, pe teme de siguranţă

Peste 500 de elevi din partea de nord a țării au concluzionat, alături de reprezentanții IGSU și E.ON: Mai bine previi, decât să nu fii! Reprezentanții celor două instituții au susținut noua campanie de siguranță elevilor din județele Cluj, Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare și Sălaj. În municipiul Bistrița, acțiunile s-au desfășurat la Școala Gimnazială nr.4, Școala Gimnazială Avram Iancu și Școala Gimnazială Lucian Blaga.

„Reprezentanții IGSU și E.ON și-au reluat pentru câteva ore rolul de dascăli în materie de siguranță și au transmis elevilor informații și sfaturi utile care să îi ajute să își formeze un comportament preventiv corect și o reacție corectă și promptă în diferite situații de urgență.

Ce este o situație de urgență? Cum folosim corect sursele de energie? Ce să facem dacă simțim miros de gaz? Cum să procedăm dacă ia foc vreun obiect acasă sau la școală? Dar mai ales cum putem preveni un incendiu sau o explozie? Acestea au fost doar o parte dintre întrebările care și-au găsit răspuns în cadrul noilor lecții de siguranță.  

De asemenea au fost prezentate materiale video sugestive care au generat discuții folositoare, copiii având totodată ocazia de a exprima opinii și de a adresa întrebări ”dascălilor” de la IGSU și E.ON”, se aratăî în comunicatul remis redacţiei.

După ce au analizat împreună situații concrete care pot genera incidente grave precum și modul de prevenire al acestora prin respectarea unor reguli simple dar și montarea de detectoare de fum, toți cei prezenți au concluzionat: ”Mai bine previi, decât să nu fii!”, acesta fiind și mesajul noii campanii de siguranță lansată în această toamnă de cele două instituții partenere.

Formarea unui comportament preventiv corect este esențială, mai ales la copiii de vârstă preșcolară și vârstă școlară mică deoarece acum se pun bazele pe care vom clădi ulterior abilități și competențe. Aceste lecții sunt foarte utile, nu doar pentru copii, ci și pentru noi profesorii, mai ales că vin din partea specialiștilor, sunt succinte și foarte bine prezentate. Vă mulțumim că ați venit în mijlocul nostru și vă așteptăm ori de câte ori vă permite timpul”, a declarat la final unul dintre profesorii gazdă.

 

Lecțiile de siguranță vor continua și în alte județe ale țării, aflate în aria de competență a Grupului E.ON în România.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5