80 de copii din Beclean şi Cociu au învăţat lucruri folositoare despre gaze şi electricitate

Copiii de la Centrul pentru Protecţia Copilului din Beclean şi elevii Şcolii Gimnaziale din Cociu au fost astăzi, 07 aprilie a.c., gazdele specialiştilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” şi E.ON România care au susţinut lecţii despre utilizarea corectă a surselor de energie.

Prin jocuri interactive şi simulări de situaţii, copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în cazul în care la şcoală sau acasă se simte miros de gaz, cum pot folosi în siguranţă gazele naturale şi electricitatea şi mai ales unde trebuie să sune dacă apar probleme.

Cele mai antrenante momente au fost cele în care, contra cronometru, copiii au identificat răspunsurile corecte la întrebările din cadrul concursului „Eu ştiu!”, la finalul căruia au fost recompensaţi cu premii.

„Lecţiile de siguranţă sunt foarte utile, atât pentru copii, cât şi pentru noi dascălii, mai ales pentru că sunt susţinute de specialişti în domeniu, oameni bine pregătiţi, care se se confruntă zilnic cu situaţii deosebite”, afirmă Laurenţiu Oliviu, Directorul Şcolii Gimnaziale Cociu.

„Trebuie să fim informaţi şi să ştim să reacţionăm corect şi rapid în cazul în care apar incidente şi de aceea lecţiile despre siguranţă sunt mai mult decât binevenite. Întotdeauna mai avem câte ceva de învăţat pentru siguranţa noastră şi a celor dragi”, a precizat Sânziana Săsărman, Şef Centrul pentru Protecţia Copilului Beclean.

Aceste acţiuni fac parte din campaniile comune de informare preventivă derulate de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România, în baza parteneriatului existent între cele două instituţii.

Anul trecut, 2.800 de copii din 18 judeţe aflate în aria de activitate a E.ON au beneficiat de lecţii despre siguranţă susţinute de 120 de angajaţi E.ON, voluntari în cadrul acestui proiect.

Notă:

Parteneriatul „Împreună pentru siguranţă” a fost încheiat în luna septembrie a anului 2012 şi în baza acestuia au fost implementate la nivel naţional două ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii”, respectiv “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale”, prin intermediul cărora circa 2 milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate.

În cele circa 33.000 de acţiuni derulate la nivel național pe subiecte despre siguranţă au fost distribuite peste 2,1 milioane de materiale de informare și educare preventivă (afişe, flyere, stickere etc.).

Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5