Lecţii despre siguranţă şi energie, la LPS Bistriţa
Peste 3.000 de copii din unităţi de învăţământ situate în zona de activitate a E.ON România vor primi, în perioada 7-11 aprilie, lecţii despre siguranţă şi energie, în cadrul programului „Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, anunţă E. ON România.
„Voluntarii E.ON România, alături de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa-Năsăud vor prelua, în această săptămână, rolul de profesori pentru elevii de la Liceul cu Program Sportiv din municipiul Bistriţa. Prin intermediul unor lecţii interactive privind utilizarea corectă a surselor de energie şi modul de comportament în caz de incendii sau alte situaţii cu potenţial devastator, copiii vor învăţa ce trebuie să facă pentru a evita pericolele şi pentru a avea o copilărie în condiţii de siguranţă”, se arată în comunicatul remis redacţiei.
***
Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (I.G.S.U.) şi E.ON România au reînnoit, în data de 25 septembrie 2013, parteneriatul „Împreună pentru siguranţă”, încheiat în anul 2012. În cadrul acestuia, cele două părţi au derulat în comun campanii de informare, prevenire şi conştientizare a cetăţenilor asupra pericolelor la care sunt expuşi în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.
În baza acestui parteneriat, I.G.S.U. şi E.ON România au implementat deja la nivel naţional trei ample campanii: “F.O.C – Flăcările Omoară Copii” (lansată în luna septembrie 2012), “R.I.S.C.- Renunţă. Improvizaţiile sunt Catastrofale” (lansată în luna noiembrie 2012), respectiv „RISC. Siguranţa NU e un joc de noroc!“ (lansată în luna decembrie 2013) prin intermediul cărora milioane de români au fost beneficiari direcţi ai mesajelor de siguranţă promovate. Campaniile derulate şi-au propus nu doar să informeze şi să sensibilizeze populaţia, ci şi să schimbe, în timp, atitudinea şi comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.
Citiţi şi:
- Marţi, 13 august, învăţăm să prevenim ghinionul!
- 80 de copii din Beclean şi Cociu au învăţat lucruri folositoare despre gaze şi electricitate
- Marţi 13 – Ziua informării preventive
- Peste 80 de copii din Budeşti şi Corvineşti, instruiţi pe tema energiei de ISU şi E. ON
- Elevi din trei şcoli bistriţene au primit sfaturi utile de la ISU şu E.ON, pe teme de siguranţă
Comentarii
In cadrul programului educational intitulat “Saptamana ‘Scoala altfel, ”Muzeul Judetean joaca un rol esential . De aceea, Proiectul pentru reamenajare, şi revitalizare a unor spaţii interioare şi curţii Muzeului Judeţean Bistriţa-Năsăud, trebuie sa aiba in vedere si acest aspect. Ba mai mult ar trebui sustinuta si posibilitatea diversificarii profilului muzeului cu noi sectii sau departamente, cum ar fi un planetarium. Astfel, prin demolarea centralei termice de pe str. Bistricioarei, care ar permite sa se deschida o artera de circulatie cu intrare prin spatele BCR si iesire pe langa Camera de Comert si Industrie, in str. Petre Ispirescu. In lungul acestei alei ce ar putea fi numita chiar “Strada Muzeului” sau ” Aleea Muzeului” ar putea fi deocamdata amenajate parcari de suprafata care sa deserveasca institutiile adiacente, precum si sistematizarea zonei din jurul Muzeului Judetean, unde si-ar putea gasi locul si un planetarium in viitorul apropiat.
Adaugă comentariu nou