Lecţii despre energie la CSEI nr.2 din Bistriţa

Lecţii despre energie la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.2 din municipiul Bistriţa, susţinute în cadrul campaniei R.I.S.C. “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale”

Elevii de la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă nr.2 din municipiul Bistriţa au avut parte în această perioadă de lecţii inedite care le-au atras atenţia în mod deosebit. Este vorba de lecţiile despre respectarea regulilor în ceea ce priveşte utilizarea gazelor naturale şi a electricităţii. Atenţi şi foarte receptivi, copiii s-au angajat să transmită mai departe prietenilor, părinţilor, bunicilor aceste informaţii pe care le-au învăţat de la specialişti, dovedind în acest fel că responsabilitatea nu ţine de vârstă şi că poţi să îi înveţi pe cei din jur că energia, indiferent de formă, devine extrem de periculoasă dacă nu o foloseşti corect.

„Lecţiile despre energie” au fost susţinute de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bistriţa” al judeţului Bistriţa Năsăud şi cei ai E.ON România, acţiunea făcând parte din cadrul campaniei R.I.S.C, “Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale“. Această campanie naţională de informare şi conştientizare are ca obiectiv reducerea incidentelor de natura incendiilor, exploziilor etc., care sunt cauzate de improvizaţii la instalaţiile de gaze naturale şi electricitate, precum şi de coşuri de fum necurăţate.

De asemenea, în municipiul Bistriţa au fost organizate puncte mobile de informare preventivă informaţiile fiind distribuite şi în mijloacele locale de transport în comun, respectiv, la agenţii economici locali.

Campania R.I.S.C. se derulează în judeţul Bistriţa Năsăud începând cu luna noiembrie a.c. şi constă în popularizarea informaţiilor privind riscurile pe care le implică manevrarea greşită a aparatelor alimentate cu gaze naturale, respectiv improvizaţiile la instalaţiile electrice şi de gaze naturale, precum şi necesitatea efectuării intervenţiilor la acestea numai cu personal autorizat şi a curăţării coşurilor de fum cel puţin de două ori pe an, o dată obligatoriu la începutul sezonului rece.

Pentru mai multe informaţii despre campanie vă invităm să vizitaţi website-ul R.I.S.C. la adresa: www.risc.info.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5