Elevi năsăudeni în Franţa

Însoţiţi de părinţi şi alţi membrii ai familiei cu vizibilă emoţie şapte elevi ai Grupului Şcolar Silvic din Năsăud au plecat la sfârşitul săptămânii în Franţa la Ecole Forestiere din Javols pentru un stagiu de formare profesională susţinut financiar de Comisia Europeană prin programul Leonardo da Vinci. Activităţile practice la care vor participa elevii fac parte integrantă din programul de pregătire practică al elevilor şi sunt recunoscute prin certificatele Europass Mobility valabile în Uniunea Europeană.

Pentru a fi posibil acest eveniment s-au parcurs mai multe etape începând cu depunerea candidaturii cu un an şi mai bine în urmă şi terminând cu selecţia participanţilor care au fost în număr de 34. Criteriile de selecţie s-au axat pe performanţe şcolare, seriozitate, competente lingvistice şi aspecte sociale având în vedere ca 2010 este anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale.

Profesorul însoţitor Gavrilă Neamţ a declarat că aşteaptă se vadă cum este organizată o şcoală privată la care după spusele directorului Bernard Gardes elevii nu-şi permit să lipsească de la ore sau să se înscrie dacă nu au vocaţie pentru domeniul de pregătire – silvicultura.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5