Grupul Şcolar Silvic şi proiectele Leonardo da Vinci

Un grup de 7 elevi ai Grupului Şcolar Silvic au participat la un stagiu de formare profesională în Franţa, la Ecole Forestière Javols. Acest flux încheie acţiunea Leonardo da Vinci care s-a derulat pe un interval de trei ani, şcoala din Năsăud fiind beneficiara unui certificat instituţional care a permis antrenarea în proiecte a 42 de participanţi, precum şi a profesorilor însoţitori Gavrilă şi Gioconda Neamţ, având statutul de mentori de proiect.
Proiectul cu numărul LLP-LdV/IVT/RO/2011 /042, purtând titlul ”Dezvoltarea competenţelor specifice în domeniul resurselor naturale” a avut ca temă formarea competenţelor profesionale pentru formarea iniţială a elevilor din domeniile Silvicultură şi exploatări forestiere, Ecologie şi protecţia mediului. Grupul Şcolar Silvic a fost organizaţia de trimitere iar Kvinnerstaskolan – Orebro din Suedia şi Ecole Forestiere – Javols din Franţa au fost organizaţiile de primire. Temele abordate au fost diferite pentru cele două fluxuri, astfel pentru Suedia, activităţile practice au fost conforme curriculumului pentru clasa a IX-a, domeniul silvicultură iar activităţile practice derulate în Franţa s-au regăsit în curriculumul de clasa a IX-a, domeniul protecţia mediului şi au coincis întru totul cu acordurile de formare încheiate înaintea plecării în plasamente.
Rezultatele obţinute de participanţi au fost conforme cu cele propuse în proiect, fiecare participant obţinând certificatul Europass Mobility, certificatul lingvistic atât din partea organizaţiei de trimitere cât şi a organizaţiei de primire.
În această toamnă şcoala parteneră franceză intenţionează să trimită un grup de 16 elevi şi 2 profesori pentru a fi plasaţi la şcoala din Năsăud şi la partenerii economici ai liceului silvic, spre a participa la lucrări specifice în arboretele din zonă. Acest schimb se va înscrie la fel, în cadrul programului profesional Leonardo da Vinci, care urmăreşte pregatirea practică cât mai bună a tinerilor din toată Europa.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]