Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu”, în vizită la AJOFM Bistriţa - Năsăud

Elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” din Bistriţa s-au bucurat de un alt tip de program școlar decât cel obișnuit, şi acesta s-a datorat săptămânii ,,Școala altfel”. În loc de ore la clasă, elevii a trei clase terminale de gimnaziu, clasele a Vlll-a, A,C şi D au participat la cea de-a doua acţiune de informare, consiliere şi orientare profesională desfăşurată de această dată la Centrul de Informare şi Consiliere “SpuneSpo” din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud.

„Cu această ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agenţiei, după care au avut posibilitatea de a accesa aplicaţia electronică “InterOptions”, prin care au putut afla ce meserie li se potriveşte, prin aplicarea bateriei de teste de orientare. Totodată, au putut testa platforma online “CAREER4U” care a fost dezvoltată în cadrul proiectului DIGI-GUIDANCE. Platformele de orientare vocaţională şi în carieră amintite au fost elaborate şi dezvoltate în urma implementării proiectelor europene POS-DRU în perioada anilor 2012-2014.

De asemenea, s-au purtat discuţii privind tendinţele pieţei actuale a muncii şi au fost prezentate spre soluţionare câteva “întrebări capcană” care pot fi puse de către firmele mari la interviurile de angajare”, informează directorul executiv Otilia Râpam de la AJOFM BN.

Acţiunea a fost susţinută de către consilierul de orientare profesională al AJOFM Bistriţa – Năsăud, Daniela Zvâncă. 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5