Şcoala Altfel la AJOFM Bistriţa – Năsăud

În această săptămână, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa - Năsăud este gazdă pentru elevii instituţiilor de învăţământ din judeţul Bistriţa – Năsăud şi în special din municipiul Bistriţa participă la sesiuni de informare, consiliere şi orientare profesională.

         Astfel, în prima zi a “Şcolii Altfel”, la sediul Agenţiei au venit elevii clasei a VIII-a D de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu” din Bistriţa. Cu această ocazie, elevii au efectuat un tur complet al agenţiei, după care au avut posibilitatea de a accesa aplicaţia electronică InterOptions, precum şi platformele online Career4U şi SpuneSpo din cadrul Centrului de consiliere SpuneSpo. Platformele de orientare vocaţională şi în carieră amintite au fost elaborate şi dezvoltate în urma implementării proiectelor europene POS-DRU în perioada anilor 2012-2014. Totodată, s-au discutat subiecte privind tendinţele pieţei muncii actuale, subvenţionarea locurilor de muncă pentru încadrarea elevilor, problematica calificării şi a celor mai solicitate ocupaţii şi meserii de pe piaţa muncii.

Marţi, la AJOFM BN au ajuns elevii claselor a VIII-a de la Şcoala Gimnazială din Viişoara, miercuri a fost ziua elevilor claselor a VIII-a A, C şi D de la Şcoala Gimnazială “Lucian Blaga” din Bistriţa. După parcurgerea platformelor electronice de orientare profesională, elevii au descoperit meserii “inedite” pentru ei cum ar fi Toxicolog, Somelier sau Technician ecolog. Joi a venit rândul elevilor clasei a VIII-a A de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa şi a claselor a VIII-a A şi B de la Şcoala Gimnazială Tureac. Şi ei au parcurs platformele on-line Career4U şi Spune Spo din cadrul Centrului de consiliere SpuneSpo. În ultima zi a Săptămânii Altfel, va urma vizita unei alte clase de a VIII-a de la Colegiul Naţional “Liviu Rebreanu” din Bistriţa.

 

„Aceaste acţiuni cu durată de o săptămână, susţinute de către consilierul de orientare profesională al AJOFM Bistriţa – Năsăud, au drept scop informarea şi orientarea elevilor din perspectiva dezvoltării lor profesionale, dar şi a cunoaşterii tendinţelor de dezvoltare economică. Astfel elevii se pot acomoda mai uşor cu realitatea pieţei muncii”, precizează Otilia Râpan, director executiv al AJOFM BN.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5