Absolvenţii de gimnaziu de la Andrei Mureşanu şi Lucian Blaga, consiliaţi profesional de AJOFM BN

         Elevii claselor a VIII-a A şi D de la Colegiul Andrei Mureşanu din Bistriţa au participat la o activitate de consiliere şi orientare profesională, susţinută de consilierul Daniela Zvâncă de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa-Năsăud, în baza Protocolului de colaborare dintre cele două instituţii, parafat în 25 octombrie 2016, sub sloganul  «Lumea Profesiilor».

Cu sprijinul conducerii Colegiului și a profesorilor responsabili,  Ionica Trișcaș și Alincuța Preda, consilierul agenției de ocupare, Daniela Zvîncă, a sustinut seminarii de informare și orientare. «În cadrul seminariilor, elevii au soluționat un test orientativ privind evaluarea intereselor și au participat interactiv la discuții pe tema competențelor și abilităților personale, identificarea domeniilor de activitate preferate și alegerea unei meserii conform aspirațiilor și personalității proprii. Totodată s-au purtat discuții privind cererea pietei muncii actuale și meseriile solicitate de angajatori, comparativ cu interesele  elevilor și alegerea traseului profesional personalizat», menţuinează directorul executiv Otilia Râpan de la AFOFM BN, prin intermediul unui comunicat de presă.

O  activitate similară are loc vineri la Şcoala Gimnazială «Lucian Blaga». Până la finalul lunii mai, în cadrul evenimentului «Şcoala altfel », va avea loc a doua parte a activităților de consiliere și orientare, în care elevii vor vizita sediul agenției de ocupare și vor efectua o serie de teste online de orientare în carieră la Centrul de consiliere din cadrul agenției.

         

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5