Elevii de la Infoel, consiliaţi de AJOFM pe tema planificării propriei carieere

Consilierul de orientare în carieră din cadrul AJOFM Bistriţa-Năsăud se va întâlni luni cu viitorii absolvenţi de la Colegiului Tehnic INFOEL în cadrul unui job – club, în care aceştia vor fi informaţi despre oportunităţile din perspectiva dezvoltării profesionale, dar vor fi prezentate şi tendinţele de dezvoltare economică. Ulterior, instituţia bistriţeană va organiza un seminar pe această temă – “Inserţia profesională pe piaţa muncii – noile meserii pe piaţa muncii”.

Acţiunile sunt înscrise în cadrul săptămânii “Să ştii mai multe! Să fii mai bun!”, dar activitatea de consiliere va fi extinsă şi în alte unităţi de învăţământ.

“Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bistriţa – Năsăud a încheiat împreună cu Colegiul Tehnic INFOEL, un protocol de colaborare, având ca obiectiv sprijinirea orientării tinerilor pe piaţa forţei de muncă. Proiectul intitulat “Cum îmi planific cariera” se adresează elevilor din anii terminali de studiu şi îşi propune să facilitarea acomodării cu realităţile de pe pieţa muncii. Tinerii sunt învăţaţi despre tehnicile de căutare a unui loc de muncă, despre modalităţile de contactare a agenţilor economici, însuşirea modului de comportare în timpul interviului de angajare, modul de întocmire a unui curriculum vitae, a scrisorii de intenţie, însuşirea cunoştinţelor minime de legislaţia muncii”, explică directorul executiv Otilia Râpan.

AJOFM BN oferă servicii de informare şi consiliere în carieră, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Serviciile oferite în mod gratuit, constau în furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor; evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale; dezvoltarea abilităţii şi a încrederii în sine a persoanelor în căutarea unui loc de muncă, în vederea luării deciziei privind propria carieră; instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă.

Informarea şi consilierea profesională se realizează numai de către consilierul de orientare în carieră.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5