Cursuri gratuite de formare profesională

Pentru stimularea încadrării în muncă a acestei categorii de pe piaţa muncii, au fost stabilite şi o serie de măsuri active. Absolvenţii care se înscriu la agenţiile locale pentru ocuparea forţei de muncă beneficiază gratuit de toate măsurile active, inclusiv de cele de formare profesională. După încadrare, în primii trei ani de muncă, absolvenţii pot beneficia de formare profesională organizată de angajatori şi finanţată din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

“AJOFM BN oferă pentru absolvenţi servicii de mediere care constau în furnizarea de informaţii privind locurile de muncă vacante şi condiţiile de ocupare a acestora. O altă modalitate de intermediere în vederea găsirii unui loc de muncă este Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi, eveniment care va fi organizat în luna octombrie”, precizează purtătorul de cuvânt Alina Căpraru.

Tot absolvenţilor li se adresează şi serviciile de consiliere profesională, de la instruirea în metode şi tehnici de căutare a unui loc de muncă, până la evaluarea şi autoevaluarea personalităţii în vederea orientării profesionale, dar şi furnizarea de informaţii privind piaţa muncii şi evoluţia ocupaţiilor.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5